SEVGİ EVLERİNİN ÇOCUKLARI TBMM BAHÇESİNDE
Sosyal Meclis Projesi kapsamında başlatılan ’Çocuklarda Çevre Bilincinin Gelişmesi’ temalı ’Palamut Toplama Şenliği’nin bu yıl beşincisi düzenlendi. TBMM Başkan Vekili Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden sorumlu Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan sevgi evlerinde kalan 3-15 yaş aralığındaki çocuklarla birlikte Meclis'in bahçesinde meşe palamudu topladı. Toplanan meşe palamutları Orman Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.
CEYLAN:TBMM BAHÇESİ BOTANİK BAHÇE GİBİ
Daha önce Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü görevi yapan TBMM Çevre Komisyon üyesi AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, “TBMM’nin bahçesi gerçekten bir botanik bahçesi haline geldi. Çok güzel ağaç türleri var, fazla miktarda da meşe ağacı var. Bundan dolayı da bu meşe palamutlarının tam dökülme zamanında buradayız. Tabi bu meşe palamutları, meşenin tohumu, bu tohum sayesinde hayat döngüsü devam ediyor. Tohum olmasa hayat biter, her şeyin temeli tohum. Çocukların bu konuda bilinçlendirilmesi son derece önemli, tohumun kıymetini herkese öğretmemiz gerekiyor” dedi.
TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN BİR TOPLUM
TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Çocuklarımızda çevre bilincinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, doğanın kontrol altına alınması, ağacın yeşilin sevdirilmesi noktasında önemsediğimiz için Palamut Toplama Şenliğini Meclis Başkanlığı himayemize aldık. Tüketen değil üreten bir toplum olma bilincinin aşılanması, tohumların gelecek nesillere aktarılması amacıyla sevgili çocuklarımızla bu etkinliği yapıyoruz. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızda meşe ağacı gibi hayata güçlü ve dayanıklı olmayı, barış içinde yaşamayı öğrenecekler” ifadelerini kullandı.
SANAL FİDANLAR YERİNE GERÇEK FİDANLAR
“ Çocuklarımızı hızlı gelişen teknolojinin ürettiği sanal aleme hapsetmiş durumdayız” diyen Ahmet Aydın; onların dünyasını teknolojik ürünlerle sınırladık odaya hapsettik eve hapsettik. Halbu ki onların yaşadıkları sanal dünyadan çıkıp gerçeklerle yüzleşmesi gerekiyor, sanal arkadaşlar sanal hayvanlar, bitkiler ve çiftlikler yerine gerçek bir dünya edinmelerini, sanal fidanlar yerine gerçek fidanlar yetiştirmelerini sağlamamız gerekiyor. Onun için diyoruz ki etkinliğimiz uygulamalı bir eğitimdir aynı zamanda. Çocuklar sanal çiftlik kurmayacak tohumlar ekecek, fidanlar büyütecekler” diye konuştu
Yorum Yazın