© Redaktör Haber 2022

Sultan Karaağaç ve Kursiyerleri Karma Resim Sergisi Açıldı

Telekomcular Derneği ve Çankaya Halk Eğitim Müdürlüğünün İş birliği ile düzenlenen resim kursuna katılan, Görsel Sanatlar Öğretmeni Sultan Karaağaç’tan birebir eğitim alma imkânı bulan kursiyerlerin ‘Karma Resim Sergisi’ 16 Nisan 2024 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Nuri Pakdil Edebiyat Müze Kütüphanesi Mustafa Necati Kültür Evi’nde sanat severlerin ziyaretine açılmıştır.

Nuri Pakdil Edebiyat Müze Kütüphanesi Mustafa Necati Kültür Evi bahçesinde düzenlenen kokteyl programı ile açılışı gerçekleştirilen ‘Karma Resim Sergisi’ açılış programına Çankaya Halk Eğitim Müdürü Ali Yüzer, AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, EGO Genel Muavini Zafer Tekbudak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, Dernek Üyeleri, Kursiyerler ve seçkin davetliler katılım sağladı.  

Katılımcılar arasında yer alan İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, ‘Karma Resim Sergisi’ ile ilgili olarak yaptığı konuşmada:

Sanatın insanlar üzerinde iyileştirici etkisi olduğuna dikkat çekerek, tüm kursiyerleri emeklerinden dolayı kutladı. Bu eğitici kursların çok daha yaygın hale gelmesi gerektiğini dile getiren Buğday Tanesi kitabı ve filminin kahramanı Av. Serkan Bayram, kurslar sayesinde toplumdaki tüm bireylerin kaynaştığına dikkat çekti. Bu kurslar sayesinde dezavantajlı bireylerin diğer bireylerle bir araya gelme ve sosyal hayata dahil olma imkanı buldukları söyledi. Çok değerli bulduğu bu kursun tüm paydaşlarına teşekkür etti.

Serginin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, Öncelikle tüm kursiyerleri kıymetli çalışmalarından dolayı kutladı. Platformun oluşmasını sağlayan herkese teşekkür etti. Sanatın çeşitli dallarıyla ilgilenen Sanem Arıkan bu tür eğitici kursların toplumda bilinçli bireylerin yetişmesinde çok önemli rol oynadığını dile getirerek, sanatın her dalının insan üzerinde olumlu etkilerinin olduğunun altını çizdi. Başkan Sanem Arıkan, böyle kursların Türk kültürünün zenginliklerini öğrenme, sergileme ve nesilden nesile aktarma imkanı sağladığını ve çok değerli olduğunu söyledi.

Daha önce Telekomcular Derneğinin 3 dönem boyunca Başkanlığı yapmış, Ego Genel Muavini Zafer Tekbudak konuşmasında:

Kursiyerleri ortaya çıkardıkları değerli eserlerden dolayı kutlayarak, bu eğitimlerin devamının sağlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Sultan Karaağaç ve Kursiyerleri Karma Resim Sergisi 16-26 Nisan 2024 tarihlerinde saat 10.00-16.00 arasında gezilebilecek. Mithatpaşa Caddesi No 35 Kızılay Ankara

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER