© Redaktör Haber 2022

Şahinbey’in Millet kütüphanesi, Kongre ve Kültür merkezi….

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı aynı zamanda Redaktör Haber imtiyaz sahibi İbrahim Gökdemir Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yaptığı incelemeleri anlattığı “Şahinbey ve Mehmet Tahmazoğlu” başlıklı yazısının üçüncü bölümünde yine ilginç anekdotlara yer verdi.

İbrahim Gökdemir Şahinbey Kongre ve Kültür merkezini gördükten sonra bugüne kadar gördüğü bütün kongre ve kültür merkezlerini unutmamız gerektiğini ifade ederek Şahinbey Kongre ve Kültür merkezinin gerek işlevselliği gerekse büyüklüğü yönünden önemine dikkat çekti.

Gökdemir, Ankara’da ki Millet Kütüphanesinin bir benzerinin de Şahinbey’e yapıldığını anlatırken detayları aktardı.

İşte o yazı….

Şahinbey ve Mehmet Tahmazoğlu-3-

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ilçesinde gençlerin ne istediğini güzel analiz etmiş. Yapılan işler arz talebe göre yapılıyor.

Kütüphaneye talep çok olunca Başkan Tahmazoğlu gençlerin rahatça ders çalışabilecekleri araştırma yapabilecekleri kütüphaneler oluşturmuş.

Asıl bombası geliyor…

Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat takip ettiği ve Ankara’ya ayrı bir imaj katan Millet kütüphanesinin bir benzerini Şahinbey’e yapmaya karar vermiş.

Ankara’da ki Millet kütüphanesini defalarca gezmiş birisi olarak Şahinbey Millet kütüphanesinin bitmek üzere olan ve son rütuşlarının yapıldığı inşaatına dalıverdim. Kendimi Ankara Millet kütüphanesinin içerisinde sandım.

5 katlı ve kubbeli…

Her yaştan insana hitap edebilecek mekanlar hazır. Türkiye’de ki bütün kütüphanelere erişim sağlanabilecek bir alt yapıya sahip. Görme ve işitme engelliler için de her bir detay düşünülmüş.

Şu bir gerçek ki, Şahinbey Millet cami nasıl ki Türkiye’nin ikinci büyük cami olarak kayıtlara geçtiyse, Şahinbey Millet kütüphanesi de Türkiye’nin ikinci büyük kütüphanesi olmaya aday diyebilirim.

Gençlerden bahsetmişken Başkan Tahmazoğlu’nun ilginç bir uygulamasını anlatmadan geçemeyeceğim.

TAHMAZOĞLU ŞEHİRLERARASI ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ

Bir şehrin belediye başkanı şehrinde yaşayanlardan sorumludur. Tahmazoğlu şehirlerarası çalışmaya başlamış.

Lütfen burayı iyi okuyun!

Gaziantep dışında Türkiye’nin dört bir yanında eğitim gören üniversite öğrencilerinin listesini çıkaran Başkan taahmazoğlu, il il üniversite öğrencilerini bizzat yerlerinde ziyaret etmiş ve onlarla ya kahvaltıda yada bir yemekte bir araya gelmiş.

Benim şehrimin başkanı gelmiş” diyen üniversite öğrencileri Başkan Tahmazoğlu’unu gurbette bağırlarına basmış.

Tahmazoğlu bu öğrencilerin Anadolu tabiriyle kuru kuruya gadalarını almamış tabi ki…

Her bir öğrenciye 9 bin TL eğitim süreleri boyunca eğitim yardımı dağıtımı yapmış.

Başkan Tahmazoğlu gençlerin gönüllerinde taht kurmuş.

BAŞKAN ADAY GÖSTERİLMEDİ Mİ FOTOĞRAFI NEDEN YOK

Millet Kütüphanesinden çıktık yolun karşısında ki Şahinbey Kongre ve Kültür merkezine doğru yolda yürüyoruz. Beraberimde Şahinbey Belediye Basın Müdürü Mehmet Dinli ve meslektaşlarım var.

Yoldan geçen bir vatandaş önümüzü kesti…

Anladığım kadarıyla siz belediye yetkilileri gibi duruyorsunuz. Bir şey sormak istiyorum. Bilbordlarda aday gösterilen başkanların el ele toplu fotoğrafı var. Mehmet Başkanım neden yok? aday gösterilmedi mi?”

diye soru yağmuruna tutmaya başladı.

Basın Müdürü Mehmet Dinli hemen devreye girdi. “ O fotoğraf Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı esnasında çekilmiş bir fotoğraf. Başkanımız orada yoktu. Başkanımız Şahinbey Belediye Başkanlığına Cumhurbaşkanımız tarafından tekrar aday gösterildi” diye cevap verirken

vatandaş;

Aday gösterilmedimi yoksa diye endişelendim. Tek öyle olsun” diyerek yanımızdan uzaklaşıverdi.

Bu bile Başkan Tahmazoğlu’nun şehrin insanıyla nasıl bir gönül bağı oluşturduğunu gösteriyor.

GÖRDÜĞÜM TÜM KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZLERİNİ UNUTTUM

Kültür Sanat Muhabirleri derneği Başkanlığım dolayısıyla Türkiye’de yüzlerce Kongre ve Kültür sanat merkezi gezdim.

Şahinbey’e gidip Şahinbey Kongre ve Kültür merkezini gördükten sonra hepsini unuttum.

Bir tanesi bin 600 kişilik, iki tanesi 450 kişilik, 2 tanesi çok amaçlı, 2 tane toplantı, 2 tane nikah, 2 ayrı da küçük salon tabir edilen salonlardan oluşuyor. Her türlü etkinliğe cevap verebililiyor yani.

Giriş holü uluslararası fuarlara ev sahipliği yapabilecek büyüklükte.

Kongre ve Kültür merkezinde DENEYAP ve bilim atölyeleri geleceğin bilim adamlarını ve Selçuk Bayraktarlarını yetiştiriyor. Ayrıca yine Kongre Merkezinin içerisinde bulunan Şahinbey Belediyesi Konservatuarı geleceğin enstrüman ve ses sanatçılarını yetiştiriyor. Her bir sınıfta ayrı bir enstrüman sesini duyma imkanına sahipsiniz.

ŞAHİNBEY’DE YAMAÇTA Kİ HEYECAN

Çocukların, gençlerin doğa ile iç içe olması oldukça önemli…

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu buradan hareketle gençlerin ve çocukların doğayla iç içe olabileceği ve spor ve adranalin tutkunlarını bu merkeze çekebileceği Yamaçtepe’de bir merkez oluşturmuş.

Bungalov evleri oluşturarak tam bir kamp merkezi haline getirmiş. Aynı anda 112 kişinin kamp yapabildiği Yamaçtepe Doğa ve bilim parkında bir de hava gözlem merkezi oluşturulmuş.

Gençler ve çocuklar doğa sporunun yanı sıra hava olaylarını da son teknoloji ile donatılmış merkezde incelemelerde bulunabiliyor, Güneşin ve Ay’ın hareketlerini yakından takip edebiliyor.

Birde ziplane var. 200 metre uzunluğunda ki ziplane adrenalini tutkunlarını Yamaçtepe doğa ve bilim parkına çekmeye yetiyor.

Sonuç olarak; 

Bizler 2 güne sığdırdığımız Şahinbey turumuza doyamadık. Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptığı hizmetleri hayranlıkla izledik.

Son olarak 6 şubat depremlerinde aynı anda 250 bin kişiye yemek verebilen bir Aşevide bulunuyor Şahinbey Belediyesinin 52 kişinin çalıştığı aşevinde normal zamanda seyyar dağıtımlarla birlikte 100 bin kişilik yemek çıkıyor.

En kaliteli malzemenin kullanıldığı Aşevi’de Türkiye’nin en büyük aşevi olarak kayıtlara geçmiş bile.

Biz gittik gördük, sizlerde mutlaka Şahinbey’e yolunuzu düşürün.

Kalın sağlıcakla….

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER