© Redaktör Haber 2022

Depremler devam edecek mi? Mudanya merkezli deprem uyarı mı?

Türkiye'de hemen her gün bir deprem meydana geliyor. Uzmanlar depremler için alınan önlemlerin yetersiz olduğunu söylüyorlar. Peki Türkiye olacak olan büyük İstanbul depremine hazır mı?

Bir deprem daha. 

Bugün uyarı niteliğinde bir deprem daha yaşadık. Depremi ve depremin etkilerini şu günler unutmak mümkün olmuyor. Hemen  her gün bir sarsıntı bize büyük korkuları hatırlatıyor. Ufak bir sarsıntı dahi bizleri paniğe sürüklüyor.

Türkiye bugün yaşanan depremin kat ve kat büyüğüne hazır mı? 

Türkiye'nin coğrafi konumunun depreme elverişli olması ve bu depremlere alınan önlemlerin yetersiz olmasından dolayı, hemen her gün korkuya kapılıyoruz. 

Bugünü düşünelim. İstanbul'da yaklaşık olarak 20 milyon insan var. Bu demek oluyor ki; olası bir depremin yıkıcı etkisini hissetmeyecek, yaşam mücadelesiyle baş başa kalmayacak, hatta yaralanmayan ve ölmeyen insanların olmayacağı, olanların ise birer mücizeye imza atacağı anlamını taşıyor.

Deprem oldu, eviniz yıkıldı,şans eseri siz ve aileniz kurtuldunuz. Sokaklar kan gölü, komşunuz, her gün selam verdiğiniz bakkalınız hepsi artık birer ceset. Sizin gibi kurtulanlar var. evinin başında bekleyen, çocuğunun çıkartılması için yalvaran ebeveynler. Evet elinizden hiçbir şey gelmiyor ne sizinle birlikte kurulan komşularınıza ne ailenize yardım edemiyorsunuz. Yaşamak için ihtiyacınız olan her şey bir an da silindi ve gitti, artık ileriye veya geriye bakamıyorsunuz. Evet siz artık bir depremzede, kuru ekmeğe, bir çorbaya muhtaç birisiniz. 

Bu problemleri aştınız. Bir sonraki seviye; artçı depremler, sürekli bir korku sürekli bir sallantı, durun henüz yolun başı. Başınızı sokacak bir yeriniz yok, yardım gelemiyor ve sizin gibi binlerce, milyonlarca insan var. Artık dayanışma, yardımlaşma yok. Yaşam mücadelesi. Kim karnını doyurabilecek ? Kim bir sonraki günü görebilecek ? Kim ailesini koruyabilecek ? sadece aklınızda bunlar var. Durun bir sorun daha. Deprem o kadar yıkıcı oldu ki, şehir içine dışarıdan bir müdahele bir yardım gelemiyor. Siz ve aileniz yalnızsınız. O da ne insanlar, yemek için kavga ediyor, hırsızlıklar başlıyor, sonra çeteleşme. Evet mucizeye imza attınız ve hayattasınız, siz ve aileniz unutulmayacak birer kahraman gibisiniz ama mücadeleniz üzgünüm ki bitmedi. Artık insanlar kendileri için, kendi aileleri için bir başkasını gözünü bile kırpmadan soyabilir, öldürebilir.

Bu saydıklarımız size sadece 1 adım kadar yakın ve bu kadar şanslı dahi olamayabilirsiniz. Hazır mısınız? 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER