© Redaktör Haber 2022

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğine icra edenleri onurlandırmak için 1962’den beri 10’ Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama günüdür.

Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına ışık tutmak amacı ile tarafsızlık, doğruluk ve objektiflik gibi değerleri içinde barındıran çok önemli bir meslektir. Bu mesleği icra etmekte olan gazeteciler, basın ve medya; kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır.

Gazetecilerin en önemli misyonları halkı bilgilendirmek, ilkeli yayıncılık anlayışı çerçevesinde olayları tarafsız bir şekilde aktararak kamu vicdanının sesi olmaktır. Böylece toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren etkili kişilerdir.

Günümüzde dijital habercilikte yaşanan hızlı gelişim, başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgi, belge ve haber erişimini kolaylaştırmıştır. Bu durum toplumda bilgi kirliliğine ve algı amaçlı yanlış yönlendirmelere yol açacak olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir. Bu gelişmeler karşısında basın çalışanlarımızın sorumlulukları da ciddi bir şekilde artmıştır. Basınımız ilkeli habercilik anlayışı içerisinde toplumsal hassasiyetleri de dikkate alarak kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getirmektedir.

Gazeteciliğe emek ve gönül veren yerel ve ulusal tüm basın mensuplarımıza başarılarla dolu bir meslek hayatı temenni ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER