© Redaktör Haber 2022

Ankara İzmir Arası 3,5 Saat Oluyor

Ankara Manisa arası seyehat süresi 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşüyor. Ankara İzmir Hızlı Tren Projesinin yüzde 63’ü tamamlandı. Ankara İzmir hızlı tren çalışmalarını yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuya ilişkin şunları söyledi: “Ankara İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında çalışmalar tüm hızı ile etap etap devam ediyor. Altyapı çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladık. Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor” dedi.

“Proje tamamladığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye, seyehat süresi ise 14 saatten 3,5 saatte düşüyor. Ankara-Manisa arası seyehat süresi 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşüyor” açıklamalarında bulundu.

“Zamandan ve akaryakıttan 105 milyon lira tasarruf sağlanacak”

Projenin tamamlanması ile; “Manisa’nın kuzeyinde yer alan ilçeler arasındaki ulaşım standartlarını yükselterek çok daha güvenli ve konforlu bir seyehat imkanının doğacağını belirten Uraloğlu, Akhisar-Göldez İlçeleri arasındaki ortalama 50 dakika süren ulaşım süresini 11 dakika kısalarak 39 dakikaya düşecek. Böylece zamandan ve akaryakıttan yıllık toplam 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Çevreye araç veren araçların karbon emisyonunu da 3 bin 912 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.    

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER