© Redaktör Haber 2022

Türkiye’nin En Borçlu Belediyesi Ankara’da

31 Mart yerel seçimlerinden Cumhur İttifakı’ndan CHP’ye geçen Ankara Gölbaşı Belediyesi’nde borç tartışması devam ediyor. 

Daha önce kişi başına düşen borç miktarı açısından Türkiye’nin birinci belediyesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, belediyenin borçlarının yer aldığı afişi belediye binasına astı.

Gölbaşı Belediyesi’nin borçlarının yer aldığı afiş belediye binasına asılarak halka duyuruldu. Asılan pankarta belediyenin borcu 1 milyar 60 milyon 485 bin 153,66 TL olarak duyurulurken, aylık gelir gider farkının ise 55 milyon 402 bin 621,55 TL olduğu belirtildi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın sosyal medya paylaşımı:

“Kıymetli Gölbaşılı Hemşehrilerim Sizlerin takdirleri ile mazbatamızı alarak 04.04.2024 tarihinde göreve başladık. Bu zamanlı belediyemiz 1.060.485.153,44 TL (Bir Milyar Altmış Milyon dört yüz seksen beş bin yüz el üç TL kırk dört Kuruş) borç ile devralınmıştır Bu açıklamamızın nedeni; kişileri karalamak, hedef haline getirmek değildir. Söz konusu “Şeffaf Belediyecilik” ilkesimiz ve Belediyemizin gerçek sahibinin siz değerli Gölbaşılı hemşehrilerinin varlığıdır. Vergileriniz ile yaşayan belediyemizi, finansal olarak şeffaf bir şekilde ne durumda olduğunu görüyoruz değerli hemşehrilerimizin hakkıdır. Bahane ve mazeret üretmekten var gücümüzle çalışırız, ne vatandaşımızı ne personelimizi sakatlanmazız. Sürekli belediyemizin mali durumu ile ilgili birimlerin resmi ve imzalı belgeleri ile yayımlanmıştır. Taktır değerli Gölbaşılı hemşehrilerinindir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER