© Redaktör Haber 2022

Melih Gökçek Kendi Dönemindeki Yağış Rakamlarını Açıkladı

Yavaş’ın görev yaptığı süre zarfında yaşanan yağışlardaki sellerde, ne yazık ki toplamda 7 vatandaş hayatını kaybederken, Gökçek döneminde herhangi bir vatandaş bu sebeple canından olmadı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara'daki yağış verileriyle ilgili olarak, kendi belediye başkanlığı yaptığı dönem ile Mansur Yavaş'ın görev yaptığı dönem zamanı arasındaki yağış ortalaması farkının yüzde 38 daha fazla olduğunu söyledi. 

“Gökçek Döneminde Yüzde 38 Daha Fazla Yağış” 

Eski ABB Başkanı Melih Gökçek şu kendi dönemindeki yağışların rakamsal verilerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 

“Tweet alemi… size meteoroloji verileriyle bir gerçeği ispat edeceğim… Gökçek zamanı yıllık yağış ortalamaları, Mansur Yavaş zamanından yüzde 38 daha fazla… İşte rakamlar: Ne zaman yağmur yağarsa, Ankara’da sel olur her tarafı su basarsa, Mansur ve avanesi başlar konuşmaya; ‘Yağış çok çok yoğun oldu, Gökçek Ankapark’ı yapmayıp altyapı yapsaydı bunlar olmazdı. Bizim dönemimizde yağmurlar Gökçek döneminden çok daha fazla yağıyor.”

 

“İkinci Bir Tedbir Alır Ve Engellerdik”

“Gökçek zamanında da bazı alt geçitlerde ve Ankara’nın bazı mevkilerinde sıkıntılar yaşanmadı değil. Ama arada bir fark var. O da şu; Herhangi bir yerde bir sıkıntı yaşanıyorsa Gökçek ve ekibi hemen o yerde tedbiri alır ikinci bir kez onun yaşanmasını engellerdi. Ancak Mansur Yavaş döneminde durum öyle değil. Aynı yerde tekrar tekrar aynı olaylar yaşanıyor. Onu da bir başka görüntüyle tekrar ispat edeceğim. Şu kesin… Gökçek dönemi yağış oranları kesinlikle Mansur döneminden fazla…”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER