© Redaktör Haber 2022

Türkiye Yüz Yılının Temeline Kültürü Koymamız Gerektiğinin Farkındayız

T.C İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından 'Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama Çalıştayı' projesinin panel programı gerçekleştirildi. Protokol konuşmacıları arasına bulunan AK Parti Ankara Millet Vekili Zeynep Yıldız Türkiye’nin çok kıymetli bir tarihsel misyonu var ve bu misyon çerçevesinde bizim tarihten gelen bu mesajları verebilmemiz kültürü siyasetin temeline koyabilmemiz en temel meselemiz olacaktır.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama Çalıştayı” projesinin panel programı gerçekleştirildi. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş olan panel programına; Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AK Parti Ankara Millet Vekili Zeynep Yıldız ve çok sayıda Akademisyen, Öğretim üyesi, Öğrenci, Ulusal ve Yerel Basın Mensupları, toplumun farklı kesim ve statülerinden katılım sağlandı.

AK Parti Ankara Millet Vekili Zeynep Yıldız protokol konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Ankara’nın Tarihi Değerini En Güzel Şekilde Yansıtan Kampüs İçerisindeyiz

“Cumhuriyetimizin tarihi açısından fevkâlede önemli bir mekan içerisinde bulunuyoruz. Eski Başvekalet Binası içerisindeyiz bu bina benim içinde çok kıymetlidir. Öyle ki aslında özü itibari ile Ankara’nın kimliğini temsil eden en ‘Nevi şahsına münhasır’ yapı olma özelliğini taşımaktadır. Bulunduğumuz lokasyona baktığımızda Ankara Kalesi, Hacı Bayram’ın o güzel ahşap binaları tarihimize tanıklık ediyor. Bilkent Üniversitesi mezunu olarak rahatlıkla söyleye bilirim ki Ankara’daki en güzel kampüs şu an içinde bulunduğumuz Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi kampüsüdür.

Ankara’nın Tarihi Kimliğini Taşıyan Yer Altındağ’dır

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıkladığı Seçim Beyannamesi’ndeki en önemli başlık şehirlerin kimliği vurgusu idi. Az önce Sayın Başkanımız Veysel Tiryaki’nin de bahsettiği gibi özü itibari ile Ankara’nın kimliğini taşıyan yer Altındağ İlçesidir. Kale’nin Eteklerinden başlayıp, Hamam Önüne, Hergelen Meydanına kadar uzanan havza itibari ile Ankara’nın özünü yansıtan yer bu mevkidir. Ben tam da bu noktada Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin gerçekleştirmiş olduğu bu çalışmayı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin böyle bir çalışmaya ev sahipliği yapıyor olmasını fevkâlede kıymetli buluyorum.

Türkiye 100 Yılının temeline kültürü koymamız gerektiğinin farkındayız. Türkiye’nin çok kıymetli bir tarihsel misyonu var ve bu misyon çerçevesinde bizim tarihten gelen bu mesajları verebilmemiz kültürü siyasetin temeline koyabilmemiz en temel meselemiz olacaktır. Bu minvalde çok doğru bir başlangıç olarak nitelendiriyorum bu çalışmayı. Sayın Bakanıma, Sayın Başkanıma, Sayın Rektörüme ve bu çalıştayı hazırlayan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği ve paydaşlarına, kültür ve sanata verdikleri önem açısından teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

Akademisyenler Ankara’nın Tarihini Anlattı

Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama Çalıştayı” projesinin panel programı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin değerli Akademisyenleri Prof. Dr. Atik Aydın, Dr. Gazi Doğan ve Dr. Emine Sökmen Adalı’nın anlatımları ile son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER