© Redaktör Haber 2022

Pursaklar Belediyesi Kültür Sanat Projeleri ile Ankara’ya Değer Katıyor

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” projesi kapsamında basın mensuplarının katıldığı Ankara kültür ve tarihi değerleri gezisi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen gezinin ilk adresi Pursaklar oldu. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin Endemik Vadi ile ilgili konuştu.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” projesi kapsamında basın mensuplarının katıldığı Ankara kültür ve tarihi değerleri gezisi gerçekleştirildi.

Gezi kapsamında Kültür Sanat Muhabirleri ile kahvaltılı sohbet toplantısında buluşan, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ilçede gerçekleştirilen ve Ankara’ya değer katan projeleri anlattı.

Başkan Ertuğrul Çetin; Kültür sanat ağırlıklı konuşmasına, öncelik ile bir soru ile başladı başkan Çetin kültür nedir? sorusuna cevap ararken basın mensuplarından birer cümlelik cevaplar geldi. Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, kültürün tanımını “İnsanın unuttuklarından arta kalandır” şeklinde yaptı.

Olağanüstü Şartlara Rağmen Çok İş Yaptık

Başkan Çetin “Pursaklar’da çok şey değişiyor. Biz bir iddia ortaya koymuştuk. Kültürde ve sanatta kendinden söz ettiren bir ilçe haline geleceğiz diye. 5 yılın sonunda artık bu başlıkta anlatacağımız çok ciddi işler oldu. Pandemi ve 11 şehrimizi ciddi bir şekilde etkileyen deprem felaketi ile karşı karşıya geldiğimiz 5 yıllık görev sürecimiz içinde, olağanüstü şartlara rağmen çok iş yaptığımızı ifade etmek istiyorum.” dedi

Ankara’nın 4 Beyazı Endemik Vadi’de

“Pursaklar Belediyesi olarak Ankara’ya değer katan önemli projelerden ‘Endemik Vadi’ye ilişkin: Endemik Vadi’de Ankara’da kaybolmaya yüz tutmuş, Ankara’dan ismini alan çiçekler, bitkiler ve hayvanların tekrar canlandırıldı, üretimi yapıldı, bilimsel çalışmalar yapıldı ve insanların görmelerini ve tanımalarını sağlayan bir merkez oluşturuldu. Ankara kültürünü resmetmek için bu ciddi bir çabaydı, gayretti ve çok başarılı oldu. Endemik Vadi’de Ankara’nın 4 beyazı; kedi, keçi, güvercin ve tavşanını tanıtıyoruz.

Gençler Tiyatroda

Pursaklar’da tiyatro başlığında da çok cesur davrandık. İlçede Ankara’nın en büyük devlet tiyatro sahnesini açtık. Pursaklar gençlerinden oluşan bir tiyatro kulübü kurduk. Pursaklar’ın gençleri artık tiyatroya ilgi gösteriyorlar ve ciddi sayıda izleyici buluyorlar.”

Kalem ile Dostluk Kuruyorlar

Başkan Ertuğrul Çetin, Okuyan Şehir Pursaklar projesinden de bahsetti. “Herhangi bir kişi istediği bir kitabı okuyup, bu kitabın analizini yaparak, bize getirdiğinde bu kişiye bir kitap hediye ediyoruz. Böylece kişilere kendi kütüphanelere oluşturma ve kültürümüzde çok nemli bir değer olan kalem ile dostluk kurabilmelerine teşvik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER