© Redaktör Haber 2022

Mobilya sektörü 2020 yılında altın çağını yaşadı

Capilon mobilya Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kopan “Pandemi sürecinin başladığı 2020 yılında Mobilya sektörü bugüne kadar yapmadığı ciroyu yaptı. Yatırımlarımız iki katına çıktı” dedi.

 

 

Bir Ankara markası olan Capilon mobilya Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kopan ile pandemi sürecinde mobilya sektöründen yola çıkarak bir iş insanı gözüyle ülkemizin ekonomik durumunu konuştuk. Piyasalarda ki hareketliliğin sanal mı yoksa gerçek bir hareketlilik mi olduğunu bizzat birinci ağızdan öğrendik. İbrahim Kopan’ın anlattıkları ve verdiği örnekler kamuoyunda ekonomik kriz var algısını yürütenlere adeta cevap niteliğinde oldu.

1986 Aksaray doğumlu olan İbrahim Kopan doğma büyüme Ankaralıdır. Mobilyacılık sektörünün içerisinde Ankara’da başarılı bir mobilya markası olan Capilon mobilya yönetim kurulu başkanıdır.

Bu marka ile mobilya sektöründe 20 yıldır hizmet veriyor. Üretim tesisleri Ankara’nın Akyurt ilçesinde bulunup Ankara’nın 10 farklı bölgesinde bizzat imalattan halka satış yapan Capilon Mobilya mağazaları bulunuyor. Türkiye genelinde geniş bir ağa sahip olan Capilon Mobilya 52 farklı ilde de bayiliği mevcut.

TİCARETİN YANI SIRA SİYASET VE STK’LAR DA AKTİF

İbrahim Kopan, Müsiad Ankara üyeliği, Ankara Kayı Spor Kulübü Başkan yardımcılığı ve AK Parti Pursaklar ilçe Başkan vekilliği görevlerin de bulunuyor.

Siyasette, Ticarette ve STK’larda yer alan genç bir girişimci. Vatan millet sevdalısı, işinin aşığı sürekli yeni yatırımlar yaparak işini büyütme ve daha çok insan istihdamı peşinde bir kişiliğe sahip. AR-GE’ye önem veriyor kendisini de işini de sürekli geliştirmek istiyor. Türkiye’nin tamda ihtiyaç duyduğu bir genç bir girişimci yani.

Pursaklar da bulunan ofisinde sohbet ediyoruz, hedeflerini öğrenmeye çalışıyoruz. İsterseniz bundan sonrasını soru cevap şeklinde bizzat kendi ağzından dinleyelim.

-Mobilya sektöründe hedefiniz nedir?

Mobilya üretim tesisimiz Akyurt ilçemizde olup Ankara’nın 10 farklı ilçesinde Capilon mobilya perakende mağazalarımız mevcut.

Ankara’da kendisi üretip kendisi satan nadir firmalardan biriyiz. Mevcut fabrikamızın haricinde 25 bin metrekarelik bir kapalı alana büyütüyoruz. Şuan 300’e yakın çalışma arkadaşımız mevcut.

Yeni fabrikamızla ile beraber yeni istihdamlar ortaya çıkaracağız ve iş kapasitemizi yükselteceğiz. Türkiye’de bulunan 52 bayimizi 81 vilayete yaymayı planlıyoruz. Şimdilik 8 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ülke sayısını artırarak İhracatı da artırmayı düşünüyoruz.

-Kendi imalatınız olmasının vatandaşa yansıması nedir?

Kendimiz üretip kendimiz sattığımız için, fiyatlarımız piyasaya göre daha uygun.

-Pandemi sürecinde nasıl etkilendiniz?

2020 Ocak ayında İstanbul’da fuara girdik, talepler, ihracatlar, yeni bayilikler derken iyi bir çıkış yakaladık. Başarılı bir fuar organizasyonun ardından Ankara’ya döndük. Planlamalarımızı yapıyorduk ki, Mart ayında pandemi süreci başladı, kısıtlamalar geldi. Birkaç ay duraksama yaşadık, Ancak haziran ayı itibariyle kısıtlamalar kalkınca bir iş yoğunluğu yaşadık. Mobilya’da 2020’yi altın çağ olarak değerlendirebiliriz. Bu süreç düğün sezonunun uzaması sebebiyle 2020 yılının on birinci ayına kadar devam etti. Mobilya sektöründe pandemi süreci dahil bitik bir çağ yaşamadık.

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE OLDUĞU GİBİ İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DE CİDDİ BİR SATIŞ TRAFİĞİ YAŞANDI

Aynı zamanda inşaat projelerimizde bulunuyor. 2020 yılında 120 dairelik bir projemiz vardı, Eylül ayından sonra satacak daire elimizde kalmadı.

En son yaptığımız 60 dairelik sitede ki satışlarımızın %35’i kredili satışlardı. Şuna söylemek istiyorum 2020 ve 2021 yılları mobilya ve İnşaat sektörü açısından asla başarısız bir sezon olarak nitelendiremeyiz.

2022 yılında geçtiğimiz sezonlara göre daha büyük işler yapacağımıza inanıyoruz. Yatırımda çok daha doğru adımlar atıldığı takdirde 2022’nin daha güzel bir yıl olacağını düşünüyoruz.

BİZİ MOTİVE EDEN CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZLERİ OLDU

Ülke olarak pandemi sürecini çok iyi yönettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devlet büyüklerimizin öngörüleriyle hasar almadan pandemi süreci yürütüldü. Cumhurbaşkanımızın pandemi sürecine girildiği dönemde bir açıklaması vardı. “Bu süreç bittiği zaman bundan en güçlü çıkacak ülke Türkiye” açıklaması yapmıştı. Aynı doğrultuda gidiyor, bende aynı kanaatteyim. Bizi bu şekilde motive tutan da Cumhurbaşkanımızın işinin ehli olması, siyaset ve yöneticilik konusunda tam donanımlı olmasıdır. Bu güveni ve yatırım yapmakta ki bu hissiyatı Cumhurbaşkanımızdan aldık diyebiliriz.

2020 ve 2021’de ki pandemi sıkıntısına rağmen ticaretimizin çok çok daha farklı boyutlara gelmesi, 2022 ve 2023 hedeflerimizde daha farklı noktalara geleceğine inayoruz. Bizim bir görevimiz var çalışıp üretip vatana millete hizmet etmektir.

-Mobilya’da hammadde sıkıntısı yaşandı mı?

İHRACATA DAYALI HAMMADDE SIKINTISI YAŞANDI HÜKÜMET ÖNLEM ALDI

Mobilya’da hammadde sıkıntısı yaşandı. Fakat hammaddenin üretilemediğinden değil fazlaca ihracattan dolayı yaşandığını biliyoruz.

Devletimiz ihracat konusunda kota dengesi getirerek bu sorunu ilk etap da minimuma indirerek, sonrasında hammadde sorununu iç piyasada çözüme kavuşturdu.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER