© Redaktör Haber 2022

İlk Türk Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın Uzay Yolculuğu Başladı

Türk Astronot ve Bilim Misyonu Projesi kapsamında ilk Türk Astronotu Alper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu Falcon 9 roketi Florida'daki Kennedy Uzay Merkezinden başarıyla fırlatıldı. "Gurur duy Türkiye" hashtagi ile, tüm Türkiye'nin izlediği fırlatma anı meydanlarda coşku ile kutlandı.

Bu coşkulu heyecanın merkezi Kızılay ve Taksim oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve TUA koordinasyonunda Ankara'da Kızılay ve İstanbul'da Taksim meydanlarında planetaryumlar kuruldu. Canlı yayınla oradaki heyecan anı anına ekranlara yansıtıldı.

Recep Tayyip Erdoğan'a video mesaj paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolculuğu ile ilgili "tarihi bir ana tanıklık ederek yeni bir başlangıç yapıldığını ifade etti.

Erdoğan’ın video mesajı:

"Aziz milletim, Hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Ortak gururumuzsun zirveye yükseldiği zamanlardan birini yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci aşkına, Türkiye Yüzyılın ilk kez gerçekleştirdiğimiz insanlı Uzay görevi ile adım atıyoruz. Bilim tarihine eşsiz katkılar sunmuş bir medeniyetin varisleri olarak, tarihte taşıdığımız misyonu yeniden icra etmek adına çok değerli, yeni bir başlangıç yapıyoruz. Gözlerindeki parıltı ile ufka bakan gençlerimize, hayalleri dünyaya sığmayan çocuklarımıza ilham kaynağı olmak adına ilk kez bir vatandaşımızı uzaya gönderiyoruz".

Gezeravcı uzaydan ilk mesajını Atatürk'ümüzün sözüyle bu tarihi anı başlatmak istiyorum "İstikbal Göklerdedir" oldu...

Fırlatmanın başlangıç anından itibaren bilimsel çalışmalarda start aldı. Uzayda 14 gün geçirecek olan astronotlar, uzay uçuşunun insan sağlığı ve hastalıkları üzerindeki etkilerinden, yeni nesil alaşımlara kadar çok sayıda ve önemli deneyler yapacaklar.

Ülkemizin gururu olan Alper Gezeravcı süreç boyunca 13 bilimsel deneye bizatihi imza atacak. Zaman zaman deneyimleri ile ilgili uzay üssünden dünyaya seslenerek gururumuz olmaya devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER