© Redaktör Haber 2022

DÜNYA BARIŞINI YAŞAMIN İLK ÖĞRETMENİ OLAN KADINLAR SAĞLAYACAK

Güney Kore merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşu 'Uluslararası Kadın Barış Grubu' 'Redaktör Haber' stüdyolarında

Redaktör Haber Tv’ de Mukadder Özçelik’in sunumu ile ‘Günün İçinden’ programına Uluslararası Kadın Barış Grubu Türkiye sorumlusu Emma Hanım, Türkiye Ankara Barış Komitesi Başkanı olarak Sanem Arıkan katıldı. Programda dünya barışı nasıl sağlanır konusu ele alındı.

 

‘Uluslararası Kadın Barış Grubu’ Güney Kore merkezli uluslararası bir sivil toplum kuruluşu. 2013’ yılında kurulan kuruluş, günümüzde 155 ülke de 113 farklı şube ile faaliyet gösteriyor. 560’dan fazla kurum, kuruluş ve sivil toplum ile iş birliği içerisinde.

Dünya barışının sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması amacı ile kurulmuş olan bu grup; dünyadaki barışı dünya üzerinde yaşayan 4 milyar kadının sağlayacağını benimsiyor. Çünkü dünyadaki barışın sağlanması anne yüreğinin yumuşaklığı ile ve empati kurabilen güçlü yönü ile mümkün olabilir.

Uluslararası Kadın Barış Grubu’nun konu ile ilgili farkındalık oluşturulması için çeşitli organizasyonları ve faaliyetleri dünya da dikkat çekiyor. Çünkü amaç dünyadaki tüm kadınlara yönelik. Faaliyetleri arasında öncelikli olan; Birleşmiş Milletler’e bir barış yasa bildirgesi sunmak. Var olan yasanın savaşları durduramıyor olması ve barışı mümkün kılmaması nedeni ile yetersiz kaldığını, bu sebep ile sundukları yeni barış bildirgesinin yürürlüğe girmesi ve yasalaşmasını istiyorlar. Bu isteklerinin gerçekleşmesi için insanlardan, hükümetlerden ve sivil toplum kuruluşlarından destek alabilmek için çeşitli organizasyonlar düzenliyorlar.

Barış Eğitmeni Yetiştirme Eğitim Programı

Uluslararası Kadın Barış Grubu; bilinç ve farkındalık oluşturmak adına kadınlar için barış eğitimi programları düzenliyor. Bu programa dünyadaki tüm kadınlar katılım sağlayabiliyor. Türkiye’den bu programa katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan bu eğitimi tamamlayarak, ‘Türkiye Ankara Barış Komitesi Başkanı’ Unvanı aldı. Konu ile ilgili çalışmalar yapmakta ve projeler planlamakta.

Dünyayı Kucaklayan Ay= Kadın

Uluslararası Kadın Barış Grubu’nun logosu da dikkat çekici.

Öyle ki; nazik yüreği ile sıcak ve yumuşak bir şekilde dünyayı kucaklayan ay= kadın

Ay: Kadınların bilgeliği ve gücü ile tüm dünyayı kucaklayarak barışı temsil ediyor.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER