© Redaktör Haber 2022

Hilal Ayık: Akyurt’ta Yaptıklarımız Yapacaklarımızın Teminatı

Hilal Ayık, seçim çalışmaları sürecinde Akyurt halkına iki adet kitapçık dağıttıklarını, kitapçıkların bir tanesinde şimdiye kadar Akyurt’a yapılan hizmetlerin anlatıldığını, diğer kitapçıkta ise yeni dönemde yapılacaklarını taahhüt ettikleri hizmetleri açıkladıklarını söyledi.

Akyurt Belediye Başkanı ve aynı zamanda 2024 Yerel Yönetim seçimleri için AK Parti Akyurt Belediye Başkan adayı Hilal Ayık, Redaktör Haber stüdyolarında seçim çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Hilal Ayık, seçim çalışmalarının gayet yolunda seyrettiğini söyleyerek; Akyurt halkına iki adet kitapçık dağıttıklarını, kitapçıkların bir tanesinde şimdiye kadar Akyurt’a yapılan hizmetlerin anlatıldığını, diğer kitapçıkta ise yeni dönemde yapılacaklarını taahhüt ettikleri hizmetleri açıkladıklarını ve 5 yıl sonunda yerine getirilmeyen hizmetler için, kendilerinden hesap sorulmasını istediklerini dile getirdi. Görevde bulunduğu süreç içerisinde yapmayı taahhüt ettikleri birçok hizmeti yerine getirdiklerini ve bunun yanında projelerinde olmayan hizmetlerinde bölgeye kazandırıldığını vurgulardı. Görevde oldukları süre içerisinde bölgedeki okul sayısını arttırdıklarını ifade eden Hilal Ayık, yapmayı planladıkları bazı projeler için, Akyurt bölgesinde alan bulmakta zorluk çektiklerini ve bununda çok büyük dezavantaj olduğunun altını çizdi. Yeni dönem için Akyurt’ta okul, pazar yeri sayılarını arttıracaklarını söyledi.

Bölgede 300 Fabrika Aktif Durumda

Başkan Hilal Ayık, Akyurt’un sanayi bölgesi olduğuna dikkat çekerek; “şu anda bölgemizde 300 kadar fabrikamız aktif durumda. Bu fabrikalar sadece Akyurt’a değil, tüm kuzey Ankara’ya hizmet ediyor. Ekonomi ve istihdam açısından önemli katkı sağladığını vurguladı. Hilal Ayık Akyurt’un çevresindeki ilçelerle, kültürleri bire bir örtüşen kuzey Ankara olarak bir bütünlük oluşturduğunu dile getirdi. Sanayi bölgelerine yeni dönemde de hizmetlerinin devam edeceğini ifade etti.

Bizim Görev Süremiz İçinde Yapıldı

Akyurt Devlet Hastanesinin, kendi başkanlık dönemlerinde yapılmadığı hakkında çıkan haberlere binaen; “Göreve geldiğimizde devlet hastanesinin yeri hazırdı ancak; üzerine yapılan bütün hizmetleri görevimiz sürecinde biz gerçekleştirdik. 2019-2023 yılları arasında biz görevdeydik ve hastane bu yıllar içinde yapıldı.” açıklamasında bulundu.  

Seçim Kurulunun Aldığı Kararla Kaldırıldı

Gazeteci İbrahim Gökdemir’in, “Seçim çalışmalarınız sürecinde bölgede Yeniden Refah Partisinin afişlerini kaldırdığınıza dair kamuoyunda haberler yer aldı, siz mi kaldırdınız?” sorusuna yanıt olarak Hilal Ayık:

“2019, 2023 seçimlerinde İlçe Seçim Kurulunun Aldığı kararla çevre kirliliğini önlemek ve temiz bir seçim dönemi geçirmek için sokak direklerine bayrak, diğer alanlara afiş ve billboard açılmasına yasak getirildi. 2024 Yerel yönetim seçimleri içinde Akyurt’ta bu karar uygulanmaya devam ettik. Bu karara rağmen, Yeniden Refah Partisi’nin billboardları, afişleri, bayrakları asıldı. Yine seçim kurulunun aldığı kararla, billboardların kaldırılmasına karar verildi. Bunun üzerine Yeniden Refah Partisinin afişleri kaldırıldı, olay bundan ibaret. Ancak karşı taraf bunu bir eyleme çevirdi.” şeklinde cevap verdi.

Hedefimiz Tüm Köy ve Mahalleri Doğalgaza Kavuşturmak

Hilal Ayık; Akyurt’un kırsal bölgelerinde önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Kırsal bölgeler için en önemlisi kırsaldan kente göçü engellemekti ve bunun en önemli şartı bölgeye doğalgazı getirmekti. Şu anda doğalgaz almayan çok az sayıda mahalle kaldı, kırsal kalkınmayı sağlamak için hedefimiz Akyurt’ta doğalgazı olmayan hiçbir köy ve mahalle olmaması.” dedi.

Kültürün Devamlılığı ve Turizme Katkı   

Akyurt’ta birçok mahalleye köy fırınları yaparak, kadınların sosyalleşmelerini sağladıklarını söyleyen Ayık, yeni dönemde de bütün bölgelerde bu hizmeti devam ettireceklerini dile getirdi. Yeni dönemde yöresel ürünlerin satılacağı pazar alanlarının oluşturulacağını, konu ile ilgili projenin hazır olduğunu söyledi. Akyurt’ta uygulanan coğrafi işaret uygulamasının devam edeceğini söyleyen Ayık, bu uygulamanın hem kültürün devamını sağladığını hem de turizme katkıda bulunduğunun altını çizdi.  

Alnımız Açık Bir Kuruş Borcumuz Yok

Hilal Ayık, Akyurt Belediyesinin Bir kuruş borcu olmadığının altını çizerek; Akyurt Belediyesi yatırım yapan bir belediyedir” dedi.” Bu konuda alnımız açık tüm dokümanlarımız şeffaf, merak edenler belediyemizin web sitesinden inceleyebilirler” ifadelerini kullandı.

Sosyal Donatı Merkezleri Artacak

Göreve geldiklerinde “Akyurt’ta kütüphane yoktu, sosyal tesis yoktu, biz bu açıkları kapatmak için ve bölgede sosyal hayatı canlandırmak için birçok sosyal donatı hizmeti veren merkezler açtık ve açmaya devam edeceğiz. “Yeni dönemde bölgenin en önemli eksiği olan fen lisesi ve ortaokul projesini hayata geçirmeye başlayacağız.” dedi.

Bilim Çağında ‘Bilim Akyurt Projesi’

Hilal Ayık, bilim çağında gençlerin kendilerini pek çok alanda geliştirecekleri ve geleceğin bilim adamlarının yetiştirileceği ‘Bilim Akyurt Projesini’ hayata geçireceklerini müjdesini verdi. Gençler için ‘Alfa Kart’ uygulamasına başlayacaklarını söyleyerek; “Bu kart sayesinde gençlerin birçok kültürel etkinlik ve sosyal alandaki hizmetlerden ücretsiz yararlanabileceklerini” sözlerine ekledi.

Kırsal kesim için ‘Hibe Destek Projesi’ ile köye dönüşü sağlayacaklarını ve üretimi arttırmaya teşvik edeceklerini söyledi.

“Kentsel Dönüşüm, siyasete konu edilmeyecek kadar önemlidir” diyen Ayık, “seçimden sonra ilk önceliğimiz kentsel dönüşümü hayata geçirmek olacak” dedi.

Hilal Ayık, program sırasında kendisine yöneltilen, ‘Tartışmalara sebep olan fuar alanı ile ilgili Mansur Yavaş’ın yaklaşımı ile ilgili sorusuna:

Mansur Yavaş’a Soruyorum

“Büyükşehir Belediyemizin toplam bütçesi 300 milyar lira, 300 milyarlık bir bütçe burada duruyor, soruyorum sizlere Mansur bey çok dürüst ve şeffafsa; bu 300 milyar nereye gitti? Diyerek yanıt verdi. Ayık, “Mansur Yavaş, Akyurt fuar alanına 300 milyarlık belediye bütçesinden 600 milyon ayırmadı. Kuzey Ankara’nın kaderi ile oynuyor”.

Benden Yana Tüm Haklar Helal Olsun

Son olarak Hilal Ayık, “Göreve geldiğimiz ilk güden beri amacımız daha iyi ve güzel hizmetler yaparak, Akyurt halkının hayat kalitesini arttırmak oldu, bundan sonra da böyle olacak. Sandıktan ne çıkarsa başım gözüm üstüne” diyerek, vatandaşlardan helallik istedi ve benden yana tüm haklar helal olsun dedi.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER