© Redaktör Haber 2022

Veysel Tiryaki Hızlı başladı: Altınköy’ü restore etmek üzere kapattı, metruk yerleri yıktı…

4. dönem Altındağ Belediye Başkanlığına seçilen Veysel Tiryaki sessiz sedasız görevi devir aldı, kendini sahaya attı. İlk işi Altınköy’ü tekrar müzeye çevirmek üzere kapatmak oldu. Bir parkta bulunan metruk binayı anında yıktırdı.

4. dönem Altındağ Belediye Başkanlığına seçilen Veysel Tiryaki sessiz sedasız görevi devir aldı, kendini sahaya attı. İlk işi Altınköy’ü tekrar müzeye çevirmek üzere kapatmak oldu. Bir parkta bulunan metruk binayı anında yıktırdı.

ALTINDAĞ’DA SIRADIŞI BELEDİYECİLİK BAŞLADI

31 Mart yerel seçimlerinden sonra mazbataların alınmasıyla birlikte görevlerine başlayan belediye başkanları devir teslim törenleri yapmakla meşgulken, Altındağ’da bir dönemin ardından 4. Defa belediye Başkanı seçilen Dr. Veysel Tiryaki sıra dışı belediyeciliğine başladı. Veysel Tiryaki bir önceki dönem belediye başkanı tarafından müze tabelası kaldırılan Altınköy’ü kapattı, tadilata aldı, Doğantepe’de bulunan şehitler parkının içerisinde bir metruk binayı yıktı.

ALTINKÖY KAPANDI! ETRAFINA SİYAH BRANDA ÇEKİLİYOR

Altındağ Belediyesinden edinilen bilgilere göre Başkan Veysel Tiryakı bir önceki dönem Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından müze tabelası kaldırılan ve ticari bir işletme haline getirilen Altınköy’ü tekrar Açıkhava müzesine çevirmek üzere tadilata aldı. Bu sebeple Altınköy tadilat tamamlanana kadar kapalı tutulacağı ve etrafına siyah branda çekileceği öğrenildi.

BUĞDAY’IN UN, UNUN EKMEK OLUŞU BİZZAT GÖSTERİLİYORDU

Türkiye’nin ilk açık hava köy müzesi olarak yine Veysel Tiryaki döneminde yapılan Altınköy’de çocukların köy hayatını unutmamaları adına, buğday tarlasında hasat yapılıyor, buğdayın un haline dönüşmesi un değirmeninde canlı canlı anlatılıyor, unun ekmeğe dönüşümü fırında gösteriliyor, süt sağımı gerçekleştiriliyor, kümesten yumurtalar toplanıyordu.

MÜZELİKTEN ÇIKMIŞ AÇIKHAVA RESTORANI HALİNE GELMİŞTİ

Eski köy yaşantılarını aratmayan ve gelecek nesillere önemli bir kültürü anlatan Altınköy bilindiği gibi bir önceki dönem belediye başkanı Asım Balcı tarafından müzelik statüsünden çıkarılmış ve işletmelere açılarak Açıkhava restoranına çevrilmişti. Mazbatasını aldıktan sonra 4. Dönem belediye başkanlığı görevine başlayan Veysel Tiryaki’nin talimatıyla Altınköy kapatılarak restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmanın en kısa sürede bitmesi ve Altınköy’ün müze olarak tekrar açılması bekleniyor.

METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Altındağ’da vatandaşın en çok şikayet ettiği metruk binalarda yine Veysel Tiryaki’nin göreve başlamasıyla birlikte yıkılmaya başlandı. Doğantepe Şehitler parkında bulunan bir metruk binanın yıkımına da Başkan Veysel Tiryaki bizzat katıldı. Tiryaki sosyal medya hesabından “Mazbatamızı aldık. Bismillah diyerek işe koyulduk” diyerek yıkım yerinden fotoğrafta paylaştı. Tiryaki mesajının devamında “ Daha güzel bir Altındağ için hiç durmadan çalışacağız” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER