© Redaktör Haber 2022

Bilimin Toplumun ve İnsanlığının İlerlemesine katkı sağlıyoruz

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan Redaktör Haber' de yayınlanan 'Günün İçinden' programına konuk oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan

‘Redaktör Haber’de yayınlanan ‘Günün İçinden’ Programına konuk oldu.

Sosyal bilimler alanındaki araştırmaların öncüsü olma hedefi ile yola çıkan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 10 yılı geride bıraktı.

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “vizyon ve misyonlarının eğitim, araştırma, toplumsal katkı ve yenilik bilinci taşıyan modelde öğrenci yetiştirmek olduğunu” söyledi. “Hızla değişen küreselleşen dünya da, tüm dünyayı bilen küresel insan yetiştirmek ve aynı zamanda yerli ve milli kalabilen bireyleri yetiştirmenin; eğitim modellerinin temelini oluşturduğunu” vurguladı.

 

7 Fakülte 1 Yüksekokul 4 Enstitümüz var

 Prof. Dr. Arıcan; “ Bünyelerinde İlahiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültesi olmak üzere 7 fakülte, 1 Yüksekokul ve 4 Enstitü bulunduğunu” söyledi

 

Türkiye’nin İlk Sosyokent’i

“ASBÜ Sosyokent Türkiye’nin ve bölgenin toplumsal sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacı ile kurulan bir teknoloji geliştirme bölgesidir,” diyen “Musa Kazım Arıcan, sosyal, inovasyon ve girişimcilik konularında uzmanlaşmayı sağlayan bir bölüm olduğuna” değindi. “Sosyokent’in öğrenilen teorik bilgilerin, sahada uygulanmasını ve pratiğe dökülmesini mümkün kıldığını” ifade etti. “Sosyokent’in Ankara Sosyal bilimler Üniversitesi’nin özgün bir modeli olduğunu” aktardı.

 

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, eğitim modellerinde önceliğin; “Sosyal Bilimler alanında eğitim, araştırma, girişimcilik ve toplumsal sorumluluk faaliyetleri ile bilimin, toplumun ve insanlığın ilerlemesine katkı sağlamak, sosyal bilimler alanının ilerlemesine liderlik yapmak olduğunun” altını çizdi…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER