© Redaktör Haber 2022

Başkan Demirbaş Açıkladı Karagöl'e Rakip Geliyor Çubuk Angut Gölü

Çubuk Belediyesi tarafından Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Ankara milletvekilleri Fuat Oktay, Lütfiye Selva Çam, çok sayıda basın mensubu ve çeşitleri meslek gruplarından temsilciler katılım sağladı.

Mevcut Çubuk Belediye Başkanı ve aynı zamanda 31 Mart yerel yönetim seçimleri için yeniden aday gösterilen Baki Demirbaş açılış konuşmasının ardından yeni dönem için hazırladıkları projelerini açıkladı.

İlk olarak katılımcıları selamlayan Demirbaş, katılım sağlayan herkese teşekkür etti Baki Demirbaş 5 yıldır görevde olduklarını söyleyerek; 5 yılın hiçbir saniyesini boş geçirmediklerini hizmet ve eser siyaseti ile geçirdiklerini vurguladı. Allah nasip ederse 31 Mart akşamı 2. dönemin başlayacağını söyleyen Baki Demirbaş; bu bir sorumluluktur sorumluluğumuzu biliyoruz dedi.

Baki Demirbaş yeni dönemde de hizmet ve eser siyaseti düsturu ile çalışacaklarını dile getirerek; projelerini açıkladı.

Öncelikli olarak Çubuk’ta ihtiyaç ve özlem duyulan her kesime hitap edebilecek zengin içerikli “Kültür Merkezi” oluşturacaklarının müjdecisini verdi.

Angut Gölü projesini hayata getireceklerini Çubuk halkının keyifli zaman geçirerek sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılayacak donatıda hazırlayacaklarını açıkladı. Angut Gölü’nün içinde bulunduracağı imkanlarla Karagöl’e rakip olacağını söyleyen Demirbaş, angut gölü projesiyle Çubuk’ta var olan yeşil alanların çoğalacağını da söyledi.

 Şu anda Çubuk İlçesi’nin 4 adet coğrafi işaretinin olduğunun altını çizen Baki Başkan, Çubuk gastronomi projesiyle coğrafi işaretlerin sayılarını artıracaklarını dile getirdi.

Kültür Yolu Projesini hayata geçirmenin amacının tarihi ve doğal güzellikleri tanıtmak ve korumak olduğunu aynı zamanda kültür Yolu projesinin ekonomiye ve turizme katkı sağlayacağını aktardı.

Görevleri süresi içinde ilçeye 2 adet kütüphane kazandırdıklarını hatırlatan Demirbaş, gençlerin kütüphanelerden çok faydalandığını ve bu yararlı hizmete yenilerini ekleyeceklerini söyleyerek “Mahalle Kütüphaneleri Projesini” açıkladı.

Çubuk’un öğrenci ve eğitim şehri olduğunu gençlere yönelik spor tesisleri oluşturarak Çubuk'u sporcu şehri yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Baki Demirbaş kadınlardan gelen talep üzerine, Kadınların kendi yaptıkları el emeği ürünleri ve “yöresel ürünleri üretip pazarlayacakları üretim ve satış merkezinin yakın zamanda ilçeye kazandıracaklarını söyledi.

Eğitim alanında gençlerin ufuklarını açacak “Robotik Kodlama Projesini” geliştirerek teknoloji merkezi oluşturacaklarını dile getirdi.

Başkan Demirbaş emeklilerimizi unutmadık diyerek; emeklilerin çeşitli ihtiyaçlarını

karşılayacak “Emekli Lokali” oluşturacaklarını vurguladı.

Görev dönemimiz boyunca istihdam alanında büyük adımlar atıldığını vurgulayan Başkan Baki Demirbaş yeni dönemde de adımların devam edeceğini aktardı.

İlçeye bu güne değin 16 kez düzenlenen turşu festivalinin devam ettirileceğini dile getirdi. Turşu festivalinin ilçenin turizmine ve ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi. Bisiklet yolu projesi, metro projesini hayata getireceklerini söyledi.

Baki Demirbaş Çubuk ilçesi için gece gündüz çalışmaya hazırım ve söz veriyorum dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER