© Redaktör Haber 2022

Balcı : Ankara’nın tarihine ışık tutacak bir yapıyı gün yüzüne çıkaracağız!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı Redaktör haber, Kanal 5, Medya Ankara'da ortak yayınlanan Ankara Meydanı programında gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

Başkan Asım Balcı, Ankara Kalesi ve bölgesinin restorasyonuna da değinerek kalenin altında bulunan sığınağı gün yüzüne çıkararak Ankara’nın tarihine ışık tutacak bir restorasyon çalışması yapacağız ifadelerini kullandı

 Başkan Balcı  yaptığı açıklamada:’Altındağ ilçemizde bulunan Bentderesi bölgesinde yer alan Ankara Kalesi’nin altında bir yeraltı sığınağı keşfedildi. Bu sığınağı tarihsel dokuya bağlı kalarak restore edeceğiz ve Ankara’nın tarihine ışık tutacak bu yapıyı ilçemize kazandıracağız’ dedi.

 

Ankara Kalesi'nin altında bulunan sığınak hakkında restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Balcı Selam tarihi dokusuna zarar verilmeden restore edilip müzeye dönüştürüleceğini  ifade etti. Başkan Balcı bu çalışmalar için Altındağ Belediyesine destek veren İçişleri Bakanlığına teşekkür etti.

 

Asım Balcı, ‘1940’larda gün yüzüne çıkan bu sığınağın  restorasyon çalışmaları için titizlikle bir çalışma yaparak en yakın zamanda bu sığnağı vatandaşların ziyaret edebileceği bir müze haline getireceğiz dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER