© Redaktör Haber 2022

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 10. Yılını kutluyor

Sosyal Bilimlerde ‘araştırmanın başkenti’ ivmesi kazanan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 10. Yılını kutlama programı düzenledi. Programa Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim görevlileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversite’si Sümerbank Konferans Salonu’nda düzenlenen kutlama programı Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi Öğrencilerinin gerçekleştirildiği Halk Müziği dinletisi ile başladı. “Dünden bugüne ASBÜ” adlı video gösteriminin ardından Üniversite Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan açılış konuşmasını yaptı.

Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan:

Üniversitemizin 10. Yılını daha görkemli kutlamayı planlıyorduk. Ancak ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem nedeni ile ve dünyada yaşanan savaşlar sebebi ile böyle bir kutlama düzenlediklerini aktardı.

10. Yıl kutlamalarına atfen Üniversite bahçesine 10. Yaşımızı simgeleyen, 10 yaşında ‘Mavi Ladin Ağacı’ diktik dedi. 10 yıl kadar geçen sürede üniversite olarak iyi bir standart yakaladıklarını dile getiren Arıcan; 7 Fakülte, 5 bine yakın öğrenci, 300’e yakın akademik personel ile birlikte sayısı 6 bine yaklaşan büyük bir ASBÜ ailesi oluşturduklarını söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi yerleşkesinin bulunduğunu ve bin öğrenci kapasitesi olduğunu aktardı.

Musa Kazım Arıcan Konuşmasının devamında; Covid döneminin topluma ‘Sosyal Bilimlerin’ ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Dünyadaki savaşlara rağmen, insan merkezli, sosyal temalı çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti. Huzur içinde bir dünya için; Bilimin Felsefesini ve tarihini yeniden yazmalıyız. Dünyanın bakış açısını değiştirecek çalışmalar yapmak, paradigmalar üretmek zorundayız. Adalet, vicdan ve merhamet yönünden hepimiz sorumluyuz dedi.

Konuşmasının sonunda “Nice 10’lu yıllara ulaşan, bilim ve insan üreten bir Enderun olmayı diliyorum. Üniversitemizin kurulduğu ilk günden bu güne kadar emeği geçen ve geçecek olan herkese şükranlarını sunuyorum” ifadeleri kullandı.

Program sonunda Üniversiteden emekli olan akademik ve idari personellere plaket takdimi sonrasında ASBÜ 10.YIL Akademik Performans ödüllerinin takdimi yapıldı.     

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER