© Redaktör Haber 2022

Adnan Menderes ismine Mansur Yavaş engeli...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisinin Kararını tanımadı. Belediye Meclisinin Çankaya'da Angora evleri ve Beytepe bulvarı arasına yapılacak parka demokrasi şehidi 'Adnan Menderes' isminin verilmesini oy birliği ile karara bağladı ancak parkın ismi "Lodumlu rekreasyon" oldu...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Belediye Meclisinin oy birliği ile aldığı kararı yok sayarak büyük bir skandala imza attı. Çankaya’da Angora evleri ve Beytepe bulvarı arasına yapılacak parka demokrasi şehidi “Adnan Menderes” isminin verilmesi Belediye Meclisinde oy birliği ile karara bağlandı. Parkın yapımı bitti ve parka “Lodumlu rekreasyon alanı” ismi verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde Çankaya Belediye Meclis üyesi Murat Akça ve zamanın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili şuan Ankara Milletvekili olan Adnan Beker’in imzasının bulunduğu önerge ile Çankaya’da Angora evleri ve Beytepe bulvarı arasında yapılacak parka demokrasi şehidi Adnan Menderes’in isminin verilmesi istendi.

Önerge, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi isimlendirme komisyonunda 19.03 2021 tarihinde 149 nolu rapor ile kabul edildi. Komisyon raporu 11.04.2021 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisine sunuldu. Komisyon raporu oylanarak Meclis toplantısına katılan 102 üyenin oy birliğiyle parkın isminin Adnan Menderes olmasına karar verildi.

Parkım yapımı tamamlandı. Çankaya AK Parti Belediye Meclis üyesi Murat Akça Meclis tarafından oy birliği ile onaylanan kararı park bitiminde de takip etti. Parkın içerisine “Lodumlu rekreasyon alanı” ismi verildiğini gören Murat Akça konuyu tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına taşıyarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Adnan Menderes” isminin parka neden verilmediğini sordu.

Murat Akça “Karara bağladığımız bir konu yerine getirilmiyorsa biz burada niçin varız. Meclis kararları neden yok sayılıyor. Mecliste karara bağlanmamış bir isim buraya nasıl veriliyor. Bu hatayı yapan kişiler hakkında bir soruşturma yapılacak mı? Bu yanlışın biran önce halledilmesini istiyorum. Adnan Menderes demokrasi şehitlerimizden eski bir başbakandır. Bununla ilgili Çankaya’da çok ayak diretildi. Burada da diretilmesini istemiyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER