© Redaktör Haber 2022

Vali Vasip Şahin açıkladı okullar kapanacak mı?

Koronavirüs salgınında tüm dünyada tekrardan artışa geçmesiyle birlikte gözler okulların tatil olup olmayacağına çevrildi. Konu ile ilgili bir gazeteye açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin vaka sayıları ve okulların tatil olup olmayacağını değerlendirdi.

 Okullardaki vaka sayısının Ekim ayı ortalaması, Eylül rakamların yüzde 30 altında olduğunu söyleyen Vali Şahin, Ankara’daki vaka sayısındaki düşüş okullara da yansıdığını Geneldeki düşüş okullardaki düşüşle paralel seyrettiğini belirtti.

Şahin, “ Başkentteki rakamların düşüşünde aşılama oranındaki yüksekliğin etkisi var. Sağlık Bakanlığı verilerine göre başkent Ankara’da ikinci aşılar dahil yüzde 78’in üzerindeyiz. Gerekli dozda aşının yapılmasının sonucu olarak da Ankara düşük riski gösteren mavi renge döneli bir ay oldu. Çocuklarını okullara gönderen ailelerimizin tedirgin olmasını gerektirecek bir tablo olmamakla birlikte rehavete kapılmamak gerekiyor. Rehavet demek başa dönmek demek. Ankaralı hemşehrilerimizin gösterdiği dikkat ve uyuma teşekkür ediyoruz. Elbette biraz daha dikkat ve sabırla tedbirlerden uzaklaşmamalarını istiyoruz. Bu sayıları daha da aşağı düşürmemiz için hep birlikte gayret göstermemiz gerekiyor.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER