© Redaktör Haber 2022

Toplumsal Siyasi Süreçlerin Uluslararası Araştırmalar Merkezi Genel Başkanı Samir Adıgözelli: "KEDERİNİZ KEDERMİZDİR, SEVİNCİNİZ SEVİNCİMİZDİR"

Faaliyetleri ile önde gelen başta Azerbaycan olmak üzere Uluslararası alanda siyasi süreçlerin araştırılması konusunda faaliyetlerini sürdüren Toplumsal Siyasi Süreçlerin Uluslararası Araştırmalar Merkezi Genel Başkanı Samir Adıgözelli Redaktör Haber Dergisi sayfalarına konuk oldu.

Dergimiz imtiyaz Sahibi İbrahim Gökdemir’in sorularını cevaplayan Başkan Samir Adıgözelli, 30 yıldan sonra Azerbaycan’ın kendi haklı davasında büyük bir zafer kazandığını söyledi.

Adıgözelli, “Azerbaycan ordusu büyük bir zafer kazanmış oldu. Azerbaycan sadece savaş meydanında değil, hem diplomaside, hem de masada büyük bir zafer kazandı. Ermenistan, Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in söylediği gibi ‘demir yumrukla dize getirildi, teslimiyeti imzaladı.’ Azerbaycan büyük bir galibiyet elde etti. Dünya kardeşlik nasıl olur görmüş oldu. Son olarak Türk Devletleri Teşkilatı Azerbaycan Türkiye ilişkilerinin ne kadar sağlam olduğunu ortaya koydu ve diğer Türk Devletlerini de cesaretlendirmiş oldu. Ayrı ayrı Türk Devleti olsak da biz bir millet olduk, sevincimiz de üzüntümüz de bir. Devletlerimizin bu performansı tarihe adını yazdırmış oldu. Azerbaycan ve Türkiye’nin tek millet, iki devlet ruhundan ileri gelen, aynı dili konuşmamız, aynı milli manevi değerlere sahip olmamız gereğiyle tüm konularda, ama aklınıza gelecek tüm konularda bir konumdadır. Sevincimiz sevincimiz, kederimiz de kederimizdir.” İfadelerini kullandı.

“Azerbaycan kendi gücüyle ayakta durdu ve topraklarını kurtardı ve bütün dünyaya gösterdi ki Karabağ Azerbaycan’ındır. Bugün orada Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor, bu gün orada Azerbaycan askerleri vardır. Bundan sonrada diğer bölgelerde Azerbaycan kanunları, Azerbaycan bayrağı dalgalanacak. Ermenistan’ın başka çıkış yolu yoktu. Biz çalışıyorduk onlar yiyordu şimdi ise Fransa gibi ülkeler yemek taşıyor bunlara insanlar artık bıkmış normal hayat yaşamak istiyorlar. Azerbaycan halkının isteği bölgede sulhtur herkesin hakkını yaşamalı.”

Zafer medya ödülleri ile Karabağ Zaferi’nin doğru haberlerle dünyaya duyurulmasına katkı sağlayan Türk basınına ödül verildiğini belirten Adıgözelli,“Zafer Medya Ödüllerine 2021 Şubat ayında 44 günlük haklı davamızdaki savaştaki gelişmeleri dünya kamuoyuna duyuran Azerbaycan ve Türkiye medyasının verdiği desteği ödüllendirdik. Provokasyon haberler yapılırken Türk Medyası kardeşliğini göstererek destek verdi. Savaş anında Türkiye’nin devlet olarak verdiği desteğin yanında Türk ulusal ve yerel basını da zaferi sürekli gündemde tutarak dünyaya duyurdu. Bu anlamda Türk basınından da büyük destek gördük. Bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Törende konuşan Redaktör Haber Dergisi İmtiyaz Sahibi İbrahim Gökdemir başarının tesadüf olmadığını belirterek, “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk, kardeşlik ve dayanışma her daim sürecek. Bu anlamlı gecede Karabağ'ın işgalden kurtarılması yolunda şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Ödüle layık gören Merkezi Azerbaycan’da bulunan Toplumsal Siyasi Süreçlerin Uluslararası Araştırmalar Merkezi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen gecede Redaktör Haber Dergisi’nin yanı sıra Medya 24 Saat, Sabah Gazetesi, Yeni Akit, Yeni Şafak Gazetesi, Milat Gazetesi, Kanal 5, Millet Haber Ajansı, Türkiye Gazetesi, Bengü Türk Televizyonu ve İhlas Haber Ajansı’ndan temsilciler de ödüle layık görüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER