© Redaktör Haber 2022

Tavuk Çiftliğinde Çalışan İşçiler Bir Tavuk Alamıyorlar

HAK-İŞ Konfederasyonu genel başkanı m Mahmut Arslan İzmir’de Abalı Holding çatısı altında entegre tavuk çiftliğinde, hukuk tanımayan bir tavırla çalışanların baskı altında tutulduğunu belirterek emek tanımaz ve aymazlığa karşı dik bir duruş sergilediklerini dile getirerek; işçi arkadaşlarımızın hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

 HAK-İŞ Konfederasyonu geleneksel basın iftarı programını gerçekleştirdi. Çok sayıda yerel ve ulusal medya temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı iftar programında konuşan Hak-iş konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, tüm katılımcıların Ramazanını kutladı.

 Arslan, Gazze'deki insanların yaşam haklarını savunmanın önemine dikkat çekerek, özellikle son olayların ardından Konfederasyon olarak acil toplantılar düzenlediklerini söyledi. Türkiye genelinde farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli mitingler düzenlediklerini ve yardım kampanyaları başlattıklarını belirten Arslan, Konfederasyonun Yönetim Kurulu ve sendikalarıyla birlikte yaklaşık 15 milyon lira tutarında yardım toplandığını açıkladı.

Türk Kızılay aracılığıyla yapılan yardımların Gazze'ye ulaştırılması için anlaşmaya vardıklarını dile getiren Mahmut Arslan, ilk etapta 5 milyon lira değerinde yardım yapıldığını dile getirdi. Hükümetten daha fazla destek beklediklerini vurguladı.  

Asgari Ücret Artışı Hep Gündemimizde Olacak

Başkan Mahmut Arslan, son yapılan toplu sözleşmenin yakın tarihimizde kamuda yapılan en kapsamlı sözleşme olduğunu ifade ederek; asgari ücret artışı ile ilgili değerlendirmede bulunarak, “Eğer enflasyondaki bu yükseliş ve fiyatlardaki bu artış söz konusu olursa doğal olarak bu tartışmalar hızlanacaktır. Temmuz ayına geldiğimiz zaman da tablo önümüzde olacaktır. O zamanki şartlara göre hem Sayın Bakanla hem de kamuoyundaki diğer aktörlerle konunun görüşülmesi gerekmekte. Tabii bir asgari ücret tespit komisyonunun bir tarafı olmadığımız için bizden ziyade asgari ücret tespit komisyonunun üyeleri olan işçi, işveren ve hükümetin bu konuda ortak bir tavır geliştirmesi gerekiyor. Burada işin püf noktası şu; Asgari ücret tespit komisyonunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantıya çağırıyor. Dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı burada belirleyici olacak. Bakanlığın o zamanki tavrına göre biz de kendi düşüncelerimizi ortaya koyacağız'' dedi.

Mücadelemiz ve Desteğimiz Devam Edecek

Başkan Arslan, İzmir’de Abalı Holding çatısı altında entegre tavuk çiftliğinde, hukuk tanımayan bir tavırla çalışanların baskı altında tutulduğunu belirterek emek tanımaz ve aymazlığa karşı dik bir duruş sergilediklerini dile getirerek; işçi arkadaşlarımızın hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Burada çalışan işçilerin emeklerinin karşılığını verilmediğinin, çiftlikte çalışan işçilerin bir tavuk dahi alamadıklarının altını çizdi. Mahmut Arslan, Hak- İş olarak işçi arkadaşlarımız için mücadelemiz devam edecek. dedi

                       

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER