© Redaktör Haber 2022

SGK'da borçlanma mesaisi: 31 Aralık Cumartesi günü açık olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından EYT'de yaş sınırı olmadığının açıklanmasının ardından askerlik ve doğum borçlanması başvurusunda bulunmak üzere SGK müdürlüklerinin önünde yoğunluk oluşturan vatandaşlar için kurumun 31 Aralık cumartesi günü de mesai yapacağı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından EYT'de yaş sınırı olmadığının açıklanmasının ardından askerlik ve doğum borçlanması başvurusunda bulunmak üzere  SGK müdürlüklerinin önünde yoğunluk oluşturan vatandaşlar için kurumun 31 Aralık cumartesi günü de mesai yapacağı duyuruldu. 

SGK CUMARTESİ GÜNÜ AÇIK OLACAK

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan açıklamada, "Sosyal Güvenlik il müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik merkezlerimize yapılan borçlanma başvurularının yoğunluğu göz önünde bulundurularak vatandaşlarımızın borçlanma başvurularının alınması adına tüm Sosyal Güvenlik il müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik merkezlerimiz 31 Aralık Cumartesi 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecektir." ifadelerine yer verildi.

YOĞUNLUK NEDEN YAŞANIYOR

Asgari ücretin 8.500 TL olarak açıklanmasıyla birlikte pek çok ödeme dilimide bu oranda 1 ocak itibariyle artacak. Askerlik ve doğum borçlanmaları da asgari ücrete bağlı olarak artış gösterecek. Askerlik borçlanmaları 1 gün için halen 69 TL iken bu rakam 1 ocak 2023 itibariyle 107 TL'ye ulaşacak. Doğum borçlanması ise 49 TL iken yine 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 79 TL'yi buluacak. Bu artıştan etkilenmek istemeyen vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklamasıyla birlikte SGK müdürlüklerine koşmuş ve yılın son iki iş gününde işlemlerini yaptırmak için müdürlükler önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu. SGK kimsenin mağduriyet yaşamaması ve 31 Aralık Cumartesi günü de mesai yapma kararı alındı. 

Borçlanmalar SGK müdürlüklerine gitmeden e-devlet üzerinden bilgisayar, telefon ve tabletlerden de yapılabiliyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER