© Redaktör Haber 2022

Sahte parayı basamadan basıldılar!

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kalpazanlara darbe vurmaya devam ediyor. 5 dönümlük araziye kurulan villayı matbaaya dönüştüren kalpazanlar, ilk ürettikleri sahte parayı halk pazarı ve büfe, bakkallarda denedi. Mali şube ekipleri, seri üretime geçmeye hazırlanan kalpazanları suçüstü yakalayarak gözaltına aldı.

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 yıl süren teknik ve fiziki takip sonucunda 15 kisilik suç şebekesinin Ankara'nın Gölbaşı İlçesinde çiftlik evine kurduklari matbaada sahte Türk lirası ve sahte Amerikan doları bastıkları ve bu sahte paralari çete üyeleri yüzde 20 komisyonla farklı illerde piyasaya sürdükleri tespit etti. Polis ekiplerinin yaptığı calismalarda; şebekenin 5 dönümlük arazi içerisinde etrafı duvarlarla çevrili çiftlik evinde yerleştirdikleri hareketli ve sabit kameralarla izleme yaptıkları belirlendi. Ayrıca şifreli kapilarla giriş yaptıkları ve 15 köpekle güvenliğin sağalandıkları tespit edildi.

ALİ BABANIN ÇİFTİLİĞİ

Araziyi çiftlik evine dönüştüren şebeke üyeleri, "Ali Babanın Çiftliği" ismini verdikleri villada Istanbul ve Ankara'dan temin ettikleri para basımında kullanilan yazıcı, kağıt, boya, tiner, demir tozu, bakir levha, metal ve ahsap serigrafik bask kaliplar, hologram geritler, baskı ve kesme makineleri, Türk lirası ve dolar kalplari, paranin kabartması işleminde kullanılan mavi renkli göztaşı, çok sayida koli içerisinde açik mavi renkli para kagitlar vs. malzemeleri getirterek baskı için hazırlıklara başladılar. Türkiye'nin farklı ilinde bulunan çete üyeleri, sahte para isteyen müsterilere kargo veya yolcu otobüsleri gönderdi.

HALK PAZARINDA SAHTE PARAYI DENEDİLER

Kalpazanlar, bastıkları sahte paraları köyünde yetistirdigi mahsülleri halk pazarlarinda kurulan pazarlarda satmak isteyen dar gelirli vatandaşlara, pazarci esnafina, büfelere, bakkal ve marketlere vererek karşılığında ürün ve para üzeri almak suretiyle piyasaya sürerken özellikle yaşlı, algılamak güçlügü zayıf vatandaşlar hedef olarak seçti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER