© Redaktör Haber 2022

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: ASBÜ olarak Ankara tarihi ve Kültürüne sahip çıkmakta kararlıyız

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ASBÜ ailesi olarak Ankara’nın tarihine ve kültürüne sahip çıkma, yeni nesillere doğru bir şekilde aktarma ve yaşatma noktasında ciddi bir özveride bulunduklarını ifade etti.

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama çalıştayı” projesi kapsamında Ankara tarihi ve kültür gezisi düzenlendi.

 Proje Kapsamında gazetecilere özel Ankara Kültürü ve Tarihi Değerleri gezisi gerçekleştirildi. Program dahilinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi yerleşkesi ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan makamında bizleri misafir etti.

TARİHİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMA KONUSUNDA HASSAS TUTUMUMUZ DEVAM EDECEK

Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan; konuşmasının başında “Ankara’nın kültürüne, sanatına sahip çıkan, bu anlamda çok değerli çalışmalara ve projelere imza atan Kültür Sanat Muhabirleri Derneğini kutladı ve tebrik etti. Bu çalışmaların kültür ve sanata çok değerli katkıları olduğunu dile getirerek kendilerinin de ASBÜ ailesi olarak Ankara’nın tarihine ve kültürüne sahip çıkma, yeni nesillere doğru bir şekilde aktarma ve yaşatma noktasında ciddi bir özveride bulunduklarını ifade etti. İçinde bulunduğumuz bu mekân ve yerleşke binasının inşa edildiği lokasyonun Osmanlı ve Cumhuriyet tarihine yakından tanıklık etmiş çok önemli değerler olduğunu ve günümüz koşullarına göre inşa edilirken hepsinin orijinal yapılarının korunduğunu özellikle dile getirdi. Bugün inşa edilmiş önemli yapıların hepsinin tarihte orijinal örneklerinin olduğunun altını çizdi. Tarihimizi ve kültürümüzü yaşatma konusunda gösterdikleri hassas tutumun bundan sonra da devam edeceğini özellikle vurguladı.”

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak “Kültür ve sanata hizmet etmek amacı ile” gerçekleştirdiğimiz her projemizi içtenlikle destekleyen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi değerli Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın nazik ev sahipliği ve değerli akademisyen Dr. Emine Sökmen Adalı hanımefendinin rehberliğinde başkentin tarihi mekanlarına ışık tutan, her koridoru buram buram tarih kokan ASBÜ binası içerisinde önemli mekanları tanıma fırsatı bulundu.  Sosyal alanındaki araştırmalara liderlik etme ve Ankara’nın önemli tarihi mekanlarını koruma, tanıtma ve ait oldukları dönemlere ışık tutma vizyonunu üstlenmiş olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde bulunan Atatürk Odası, Hazine Müzesi ve tarihe tanıklık etmiş birçok değerli mekana adeta tarih yolculuğu yapma şansı buldular.

ASBÜ himayesinde müze olarak düzenlenip ziyarete açılan Hazine müzesinde; Genç Osmanlı Dönemi ile erken Cumhuriyet Dönemi iktisadi belgelerini, uluslararası hükümet ve şirket poliçelerini görme ve tanıma bulan gazeteciler Atatürk Sergi Odası’nda; Erken Cumhuriyet Dönemlerinin önemli ressamlarından Salih Özüdoğru, Nusret Karaca, Ayetullah Sümer ve Salahattin Uzmen tarafından yapılan yağlı boya tabloları ve Milli Mücadele Döneminde Atatürk’ün hep yanında bulunan fotoğrafçısı Ethem Tem’in fotoğraflarını ve yağlı boya eserlerini yerinde görme şansını elde etmiş oldular.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER