© Redaktör Haber 2022

Orman Mühendislerinden Nevzat Ceylan’a zehir zemberek açıklama: GİTTİĞİNİZ YOL, YOL DEĞİL

Nallıhan Sarıçalı Dağı’nda anıt ağaçların Orman işletmesi tarafından kesildiğini iddia ederek sosyal medya hesabından ağaçların kesildiği yerde poz veren ve TBMM’de konuyla ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’a Orman Mühendisleri odasından zehir zemberek açıklama geldi. Oda Başkanı Hasan Türkyılmaz “Mesele sadece ağaç mı? değil mi? sayın vekil” başlıklı bir açıklama yaparak “Spekülatif gündem üretme çabanızı anlamıyoruz” dedi.

Nallıhan Sarıçalı Dağı’nda anıt ağaçların Orman işletmesi tarafından kesildiğini iddia ederek sosyal medya hesabından ağaçların kesildiği yerde poz veren ve TBMM’de konuyla ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’a Orman Mühendisleri odasından zehir zemberek açıklama geldi. Oda Başkanı Hasan Türkyılmaz “Mesele sadece ağaç mı? değil mi? sayın vekil” başlıklı bir açıklama yaparak “Spekülatif gündem üretme çabanızı anlamıyoruz” dedi. 

MESELE SADECE AĞAÇ MI? DEĞİL Mİ? SAYIN VEKİL!

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz yaptığı açıklama'da AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan'a açıkça sordu. "Mesele sadece Ağaç mı? Değil mi? Sayın vekil!" 

İşte o açıklama; 

Sayın Vekil, bir süredir orman teşkilatları ve meslek mensuplarını sistematik olarak yıpratma ve itibarsızlaştırma çabanıza bir yenisini daha eklediğinizi görüyoruz.

Elbette milletin seçmiş olduğu, millete hizmet ve kamuoyunu bilgilendirme görevi taşıyan Milletvekillerinin, öncelikle kamu hukukunu koruyan bir üslup içerisinde olması gerektiğini, size ve kamuoyuna hatırlatmak isteriz.

KULLANDIĞINIZ ÜSLUBU MUHALEFET PARTİSİ MENSUPLARI DAHİ KULLANMIYOR

Etraflıca soruşturan, ardından yetinmeyip, Bakanlıklara soru önergesi yönelten üslup ve usulü muhalefet partisi mensuplarının birçoğunda görüyoruz da Sizde neden göremiyoruz.

Tespit ve iddialarınıza idarenin cevabını sorma hukukunu neden işletmiyorsunuz. Tek taraflı hüküm ve kanaatler ile sosyal medya üzerinden spekülatif gündemler üretme çabanızın, kamu hukukunu koruma sorumluluğunu taşıyan ve geçmişte ormancılık alanında hizmet vermiş birine yakıştığını düşünüyor musunuz? Bir süredir sürdürdüğünüz bu üslubu anlayamıyoruz.

ORMAN TEŞKİLATINI YIPRATMA VE İTİBARSİZLAŞTIRMA ÇABANIZI DOĞRU BULMUYORUZ

183 yıllık Osmanlı mirası bir kurumun, sürdürülebilir orman yönetimi açısından bölgemizde ve Dünyada örnek gösterildiğini bilen ve buna uzun yıllar tanıklık eden şahsınızın, son zamanlarda yapmış olduğu yıpratma ve itibarsızlaştırma çabasına yönelik açıklama ve tutumunuzu meslek onur, hak ve hukukunu korumakla yükümlü seçilmişler olarak doğru bulmuyoruz.

Ormancılığın akademik ölçütleri ve 183 yıllık deneyimle oluşan teknik uygulamalar çerçevesinde bakarak suç, kabahat, kusur isnat etmeniz gerekirken, teknik ve akademik içerik olmaksızın, birkaç foto ile ahkam kesme sorumsuzluğunuzu, iki asırlık köklü bir kuruluşun uygulamalarını her fırsatta tartışmanızı, meslek odası olarak üzüntü ile takip ediyor ve izliyoruz.

Mesele sadece ağaç mı? Değil mi? Sayın Vekil. Lütfen içinizden geçenleri kamuoyu ile paylaşın!

BİR TANE MİLLİ PARK ALANINDAN YADA DIŞINDAN ANIT AĞAÇ KESİLMEMİŞTİR

Bir tane milli park alanından ya da dışından anıt ağaç kesilmemiştir, iddianızı ispatla mesulsünüz!

Araziye giderken yol arkadaşlarınızı iyi seçmenizi salık veririz, Sayın Vekil. Yoksa yolunuzun nereye çıkacağını Siz de kestiremezsiniz!

VATANDAŞLARI DAYANAKSIZ KIŞKIRTMALARA ALET ETMEYİN

Son 24 saat içinde, sosyal medya hesaplarınız üzerinden İşletme Müdürlüğünün önüne gidilerek eylem yapmaya davet eden kışkırtmalarınızı hayretle ve esefle izliyoruz. Yöre halkı başta olmak üzere vatandaşları yersiz, gereksiz, dayanaksız kışkırtmalarınıza alet etmeyin!

Meslek mensuplarımız ve kurumlarımıza yönelecek olan her türlü taciz ve saldırının sorumlusu olacağınızı size hatırlatıyoruz.

Kurumlarımızdan aldığımız kültür ve meslek terbiyemiz gereği geçmişte teşkilatlarımıza hizmet etmiş her ferdi Aksaçlı bilir, hürmet gösterir, sözüne de kıymet veririz. Ancak her önümüze çıkan ağacı da anıt ağaç statüsü ile tanımlamayacak kadar meslek ehliyiz.

Kurumlarımızın her fiilinin üzerine gidip, yaptığınız kışkırtmalara artık seyirci kalmayacağız.

SİZİ AKLİ SELİM MİLLETVEKİLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Sizi öncelikle sorumlu bir vatandaş, ardından, aklıselim bir Milletvekili olmaya davet ediyoruz Sayın Vekil! Gelin, doğruları, gerçekleri, yapılan tüm uygulamaları Size anlatalım!

NEVZAT CEYLAN NE AÇIKLAMA YAPMIŞTI ?

Nallıhan Sarıçalı Dağı’nda anıt ağaçların Orman işletmesi tarafından kesildiğini iddia ederek sosyal medya hesabından ağaçların kesildiği yerde poz veren ve TBMM’de konuyla ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan sosyal medya hesabından şunları yazmıştı…

 “Anıt Ağaç Müzesi olarak bilinen ve ülkemizde bir daha örneği olmayan Nallıhan Sarıçalı Dağı nda çapları 70 ile 140 cm arasında, yaşları 500 ile 1200 olan 50 ye yakın anıt ağaç Orman İşletmesi tarafından kesilmiştir. Ormanları sadece odun olarak görerek bu katliamı yapan ve katliamı meslek taasubu içinde örtbas etmeye çalışan zihniyeti Allah a havale ediyorum ve suç duyurusunda bulunuyorum. Elbette bu katliamı yapanlardan hesap sorulacaktır”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER