© Redaktör Haber 2022

'Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' iddiası için açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor şeklinde incitici bir ifade söylenmediğini açıkladı

 

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada hızla yayılan "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" sözleri için bir açıklama yaptı:

- Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor gibi incitici bir ifade kullanılmadı
İşte o açıklama:

"Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir. 

Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020’ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır. 

Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır."

İDDİAYI SÖZCÜ GAZETESİ ORTAYA ATMIŞTI

Dün Sözcü Gazetesine konuşan ve ismini açıklamayan bazı adaylar, iddiayı şu şekilde gündeme taşımıştı

2020 ve 2021 KPSS sonuçlarına dair hazırladıkları tabloyu gösterdiklerini belirten öğretmen, şu ifadeleri kullandı:

* “Ama Bakan Özer, ‘2 yılın puanlarını böyle karşılaştıramazsınız’ görüşünü savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ‘Cumhurbaşkanımız siz Ankara'ya döneceksiniz ben dinlerim’ dedi. Bunun sonrasında Bakan Mahmut Özer ile içeride görüşmeye devam ettik.

* Çok fazla konuşmamıza fırsat vermedi. Söylediklerimizi kabul etmedi. Tam tersine 2021'de atananların çoğu 2020'de girenler dedi. Ben o görüşmede kendimi tutamadım ağlamaya başladım. Bakan bana ‘Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' diye yanıt verdi.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER