© Redaktör Haber 2022

Meral Akşener 6'lı masaya döndü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6'lı masaya döndü. Saadet Partisi Genel Merkezine gelen Meral Akşener'i Saadet Partisi Temel Karamalloğlu karşıladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 6'lı masaya döndü. Saadet Partisi Genel Merkezine gelen Meral Akşener'i Saadet Partisi Temel Karamalloğlu karşıladı. 

Meral Akşener'den önce Saadet Partisi Genel Merkezi'ne CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geldi. 15 dakika sonrada Meral Akşener Saadet Partisine giriş yaptı. Akşener 6'lı masaya dönmeden önce Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ile Ankara'da bir otelde biraraya geldi. 

MERAL AKŞENER NE ŞART SUNMUŞTU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i öğle ssaatlerinde CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ziyaret etmiş ve bu ziyarette Meral Akşener Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile birlikte Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isminin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak ilan edilmesini ön şart olarak sunmuştu. Talep Kemal Kılıçdaroğlu'na iletilmiş ve bu talebi görüşmek üzere özel bir yerde buluşma kararı alınmıştı. Meral Akşener'in de 6'lı masaya dönüp dönmeyeceği Kılıçdaroğlu'nun bu talebi kabul edip etmeyeceğine bağlı olduğu bildirilmişti. 

Otelde yapılan toplantı sonrası Meral Akşener bugün kü Millet ittifakı toplantısına katılma kararı aldığını İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Kürşat Zorlu kameralar önünde açıklamıştı. 

MERAL AKŞENER MASADAN NEDEN KALKMIŞTI ?

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere 12. kez Saadet partisinde toplanmış ve bu toplantı sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener haricinde diğer parti liderleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmişti. Toplantı çıkısı Meral Akşener zehir zemberek açıklama yaparak 6'lı masadan kalktığını açıklamıştı. Akşener Cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu ismini zikrettiğini ifade etmişti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER