© Redaktör Haber 2022

Mansur Yavaş, Ankapark'ta açıkladı: AK Partili belediyeler istiyorsa hemen devredelim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 3 yıl aradan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesine geçen Ankapark'ta basın toplantısı düzenledi. Ankapark'ın kullanılamaz hale getirildiğini belirten Mansur Yavaş "AK Partili Belediyelerden isteyen varsa hemen devredeyim" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 3 yıl aradan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesine geçen Ankapark'ta basın toplantısı düzenledi. Ankapark'ın  kullanılamaz hale getirildiğini belirten Mansur Yavaş "AK Partili Belediyelerden isteyen varsa hemen devredeyim" dedi. 

Mahkeme kararıyla 3 yıl sonra Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen ANKAPARK, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından basına açıldı. Basın mensupları Ankapark'ın son durumunu görüntüledikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kameralar karşısına geçerek Ankapark'ın son durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

ÜCRETSİZ GİRİŞİ OLACAK BİR YER YAPMAK İSTİYORUZ

Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği bir arazi. Biz buradan kurtarılabilir ne yapılabilir onun tespitini yapıyoruz. Bundan sonra ne yapacağımızada Ankaralılara sorup öyle karar vereceğiz. Ankaralılar "Sökün atın derse" hepsini söker atarız. Bana sorarsanız Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bir yere kapısında bilet parası ödenerek içerisi girilmesine içim el vermiyor. Parasız olarak girilecek bir yer yapılmasını istiyorum" dedi. 

ANKAPARK'TA EN FAZLA KABLO HIRSIZLIĞI YAPILDI

Adeta mahkemelere yalvardık. Burada günlük hırsızlık oluyor diye. Bu hırsızlıkları sorumluluk bizde olmadığı için Anfa güvenlik görevlileri gördüklerinde yakaladılar ve karakola teslim ettiler. İçeride ki hırsızlığa müdahale edemedik. Bizim yapabileceğimiz başka birşey yoktu. Ankapark'ta En fazla çalınan şey değerli olduğu için kablodur.

Bizim sorumluluğumuz pazartesi itibariyle başlıyor. Bilirkişiler vasıtasıyla ne teslim edildiğini ankara halkıyla paylaşacağız.

 801 MİLYON DOLARA YAPILDI

Ankapark'ın yapımına 801 milyon dolar para harcanmış. Fatih sultan Mehmet köprüsü 125 milyon dolara yapıldı. 6 tane fatih sultan Mehmet köprüsü yapılırdı. Ankaranın alt yapı sorunu diye bir sorun kalmazdı.

Ankapark'ın yapıldığı yerin altı tamamen su. 3 derenin birleştiği yer. Taşkınlarda çok yüksek riskli bir alan burası. Teleferik tamamen yapılmış gibi parasının yüzde 80'i ödenmiş. Ortada teleferik yok ve güncel değeri 776 milyon lira. 

AK PARTİLİ BELEDİYELERDEN İSTEYEN VARSA DEVREDELİM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaparkı AK Partili ilçe belediyelerden isteyen varsa devretmeye hazır olduğunu da belirtirken "AK Partili ilçe belediyelerinden isteyen varsa hemen devredelim. Disneyland türü yapılmaya çalışılmış. Disneylandlarda 60-70 tane oyuncak olur. Burada Bin 200 oyuncak var. Her birinin başına bir güvenlik koymanız gerekir. Bin 200 güvenlik görevlisi eder. Buna kimin gücü yeter. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bizim gücümüz yetmiyor" dedi. 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER