© Redaktör Haber 2022

Mamak'ta istinat duvarı çöktü, Veli Gündüz Şahin açıkladı: Sebebi Belediyedir...

Ankara’nın Mamak İlçesi’nde yeni bir apartmanın istinat duvarı yanında bulunan bir gecekondunun üzerine çöktü. Sesler sebebi ile dışarı çıkan ev sahibi olaydan yara almadan kurtuldu.

Ankara’nın Mamak İlçesi’nde  yeni bir apartmanın istinat duvarı yanında bulunan bir gecekondunun üzerine çöktü. Sesler sebebi ile dışarı çıkan ev sahibi olaydan yara almadan kurtuldu.

Olay Ankara’nın Mamak İlçesi Yeşil Bayır mahallesinde saat 9.30 sıralarında meydana geldi. Kaba inşaatı yeni tamamlanan 16 katlı apartmanın istinat duvarı, gecekondunun üzerine çöktü. Sesleri duyarak dışarı çıkan Ramazan Dağ sanş eseri  kurtulmayı başardı. Olay yerine sağlık, itfaiye , polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

  CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin; olayın vuku bulduğu yeri ziyaret etti. İmarının  belediye tarafından yapıldığını, yıkılma anının üzerinden saatler geçmesine rağmen belediyeden hiçbir yetkilinin gelmediğini dile getiren Şahin “üç katlı binalar yapılması gereken yere  yirmi katlı binalar yapılmış. Özel yapı değil tamamen belediyenin denetiminde olan bir yer burası. Vatandaşımız tehlike arz ettiğini düşünerek 20 kez belediyeye dilekçe vermiş. Dilekçeye cevap gelmediği gibi bir de buraya asfalt atmışlar. Ve bugün de bu facia yaşanmış.Ramazan kardeşimizin  evini  bahçesindeki kulübede beslediği 3 köpek yavrusu ve kuşları istinat duvarının altında kalarak öldü.Daha da  önemlisi kardeşimiz evsiz kaldı. Belediye yetkililerinin sorumluluğu Kabul etmesi gereklidir” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Veli Gündüz Şahin; bölgede hali hazırda 64 mahallenin asfalt çalışması beklediğine dikkat çekerek, istinat duvarı  çöken sitenin otoparkına, bahçesine ve garajına asfalt atıldığını söyledi. Şahin istinat duvarının uçma sebebini; belediyenin büyük tonajlı silindirlerinin asfaltı sererken ya da çiğnerken istinat duvarının patlamasına neden oldu şeklinde açıkladı. Veli Şahin Gündüz, şu anda bile belediye ait büyük paletli kepçesinin, özel mülkte ücretsiz olarak çalışmaya devam ettiğini vurgulayarak; belediye yetkililerinin olayın  sorumluluğu almaları gerektiğinin altını çizdi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER