© Redaktör Haber 2022

Mamak daha güzel oluyor… 4 YILDA 174 PROJE

Ankara’nın Mamak ilçesi TÜİK verilerine göre 682.420 nüfusu ile Başkent’in en büyük 4 ilçesi arasında bulunuyor. 515 park ve yeşil alanı, 24 Pazar yeri, 19 adet spor alanı ile Mamak, Ankara’nın metropol ilçelerinden biridir. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin 4 yılda yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği 174 proje 4 yıl önce söylenen “Mamak daha güzel olacak” sloganını değiştirerek “Mamak daha güzel oluyor” sloganına çevirdi.

Ankara’nın Mamak ilçesi TÜİK verilerine göre 682.420 nüfusu ile Başkent’in en büyük 4 ilçesi arasında bulunuyor. 515 park ve yeşil alanı, 24 Pazar yeri, 19 adet spor alanı ile Mamak, Ankara’nın metropol ilçelerinden biridir. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin 4 yılda yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği 174 proje 4 yıl önce söylenen “Mamak daha güzel olacak” sloganını değiştirerek “Mamak daha güzel oluyor” sloganına çevirdi.

Redaktör Haber dergisi sayfalarımızda bu ay Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’yi konuk ediyoruz. 4 yılda yaptığı çalışmaları Redaktör Haber dergisine değerlendiren Başkan Köse’nin yaptığı çalışmaları sayfalarımızda sizler için derledik.

 4 YILDA 174 PROJE

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, göreve geldiği günden bu yana çalışmaları ve projeleri ile dikkat çekiyor.

“Güzel Mamak’ı daha güzelleştireceğiz” diyen Başkan Murat Köse, ilçenin her mahallesine her köşesine dokunmaya, hizmet götürmeye özen gösteriyor. 4 yıla 174 proje sığdıran Başkan Murat Köse, “Güzel Mamak, açtığımız kütüphanelerimizle, yüzme havuzlarımızla, millet bahçelerimizle, aile merkezlerimiz ve sosyal, spor tesislerimizle daha da güzel oldu” dedi.

YEŞİLİ ÖZLEYEN MAMAK’A GELSİN

Üreğil Millet Bahçesi’nin ardından Mamaklılar, Mutlu Ege Millet Bahçesi ile nefes alacakları yeni bir yeşil alana daha kavuştu.

Çocuklar, aileleri ile keyifli zaman geçirmek için Mutlu Ege Millet Bahçesi’nin yolunu tutuyor. Mutlu Ege Millet Bahçesi, miniklerin kahkahaları ile dolup taşıyor. Başkan Murat Köse, “Başkent’in ilk millet bahçesi Üreğil Millet Bahçemizin ardından Mutlu Ege Millet Bahçemizle de vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” dedi.

MAMAK’IN 2. MİLLET BAHÇESİ “MUTLU EGE”

115 bin metrekare alan üzerinde kurulan Mutlu Ege Millet Bahçesi; modern dizaynı ve yeşil alanıyla göz dolduruyor.

AÇIK HAVA SPOR KOMPLEKSİ MUTLU EGE’DE

Mutlu Ege Millet Bahçesi sadece yeşiliyle, dinlenme ve oyun alanları ile değil spor kompleksi ile de dikkat çekiyor.

Mutlu Ege Millet Bahçesi’nde de açık hava bir spor kompleksi oluşturuldu. Voleybol, basketbol, masa tenisi ve futbol sahası gençlerin, çocukların hizmetine sunuldu. Antrenman yapmak için kullanılan alanlar, kıyasıya geçen spor karşılaşmalarına da ev sahipliği yapıyor. Gençler spor yaparak hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de kötü çevre ve alışkanlıklardan uzak durmuş oluyor.

SÖZ VERDİĞİMİZ HER BİR HİZMETİ HAYATA GEÇİRMEKTEN MUTLUYUZ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Mamaklılar için söz verdiğimiz her bir hizmeti hayata geçirmekten duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Güzel Mamak’ımızın her mahallesine ulaşmaya insanlarımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Mamak’ımızın ikinci millet bahçesi Mutlu Ege’de oluşturduğumuz spor kompleksi, spora meraklı gençlerimizin, çocuklarımızın uğrak noktası haline geldi. Bizler spora önem veriyor ve gençlerimizin çocuklarımızın sporla ilgilenmelerini istiyoruz. Bunun için de tesis, salon, kompleksler açıyor; onlara hizmet götürüyoruz. Mutlu Ege Millet Bahçesi’nde oluşturduğumuz spor kompleksine tüm gençlerimizi bekliyoruz” dedi.

MAMAK’TA KARDEŞLİĞİN, DOSTLUĞUN SEMBOLÜ: TÜRKİYE-KAZAKİSTAN DOSTLUK PARKI

Kazakistan Dostluk Parkı, Türkiye-Kazakistan dostluğunun bir nişanesi olarak kültür ve dayanışma kenti Mamak’ta açıldı.

13 bin 800 m² bir alana kurulan dostluk parkı, 9 bin 330 m² yeşil alanı, çocuk oyun alanı, fitness alanı, Selçuklu yıldız döşemeli meydanı, 16 adet Türk Boyu’nu temsil eden 16 adet kamelya, Bilge Kağan Yazıtı, Tonyukuk Yazıtı, Kültigin Yazıtı, bisiklet yolu (655 m uzunluğunda), koşu yolu (420 m uzunluğunda) ve millet kıraathanesi ile Ankaralıların hizmetine sunuldu.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse,Türkiye-Kazakistan Dostluk Parkı, ortak dil ve kültür temelinde iki kardeş devletin dayanışma örneğini gösteriyor. Türkiye ve Kazakistan arasındaki stratejik ortaklığın her alanda daha da güçleneceğine eminiz ve buna inanıyoruz. Kazakistan ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin daha da güzel seviyelere çıkacağından eminiz. Mamak’ta yeşili korumaya, yeşili çoğaltmaya devam edeceğiz. Mamak artık, yeşil alan projeleri ile Ankara’da yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir ilçe… Parkımızın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 

MAMAK’TA 21 KÜTÜPHANE AÇILDI

“Kütüphane Dostu Belediye” ödüllü Mamak Belediyesi, ilçede yirmi birinci kütüphanesini hizmete açtı.

Eğitime önem veren bu yönde hizmetlerini sürdüren Mamak Belediyesi, kütüphaneler açmaya, gençlerin eğitimine destek olmaya devam ediyor. Bu anlamda çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi Uyanık Kütüphaneyi de faaliyete geçirdi. Böylece ilçedeki kütüphane sayısı yirmi biri buldu.

Uyanık kütüphaneleri ve bebek kütüphaneleri ile adından söz ettiren, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Kütüphane Dostu Belediye” ödülüne layık görülen Mamak Belediyesi’nin açtığı kütüphaneler, modern yapısı ve teknolojik donanımı ile dikkat çekiyor. Gençlerin uğrak noktaları haline gelen uyanık kütüphaneler, 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Ders çalışmak için gelenler de var, araştırma yapmak için gelenler de… Gençler ilçenin hemen hemen her köşesinde açılan uyanık kütüphanelerden çok memnun… Kütüphanelerde, ders çalışan öğrencilere çay, simit ve poğaça ikramı da yapılıyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bize talimatı olarak hizmete açtığımız en önemli projelerdendir Uyanık Kütüphaneler. Güzel Mamak, çok şükür uyanık kütüphaneleri ile dikkat çekmeye devam ediyor. Sadece Mamak’tan değil, Ankara’mızın dört bir yanından öğrenciler, akademisyenler kütüphanelerimize üye olarak, hizmetimizden faydalanıyor. Şu anda tüm kütüphanelerimiz tam kapasite doluluk oranı ile hizmet veriyor. Yirmi birinci kütüphanemiz olan Musiki Muallim Mektebi Uyanık Kütüphane de hizmet vermeye başladı. 2022 yılında uyanık kütüphanelerimizde üye sayımız 23 binlere ulaştı. Akademisyenler, öğrenciler Mamak Belediyesi kütüphanelerini tercih ediyor. Mamak Belediyesi, eğitim yatırımlarında çıtasını hızla yükseltiyor inşallah” dedi.

MAMAK’TA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

İnsan odaklı belediyecilik hizmetlerine devam eden Mamak Belediyesi Altıağaç-Karaağaç Yüzme Havuzu’nun ardından Ekin Yüzme Havuzunu da hizmete açtı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse “Mamak’ta yüzme bilmeyen çocuk kalmasın” diyerek başlattığı yüzme havuzları projelerini bir bir hayata geçiriyor. Havuzlarda dersler başladı. 7-14 yaş arası verilen eğitimlerle çocuklar, yüzme öğrenerek kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor.

Mamak Belediyesi, portatif yüzme havuzlarıyla da miniklerin hizmetinde… Yaz aylarının gelmesiyle Lalahan, Altınevler, Mutlu Ege, Şafaktepe, Kartaltepe ve Durali Alıç Mahallelerinde portatif yüzme havuzları kuruldu. Çocuklar yaz boyu hem yüzme öğrenecek hem de güneşin, yazın tadını çıkarıyor.

MAMAK BELEDİYESİ RESTORANTLARI VE KAFETERYALARI  BAŞKENT’İN GÖZ BEBEĞİ OLDU

Mamak Belediyesi restoran ve kafeteryaları Başkent’in göz bebeği oldu.  Birbirinden lezzetli yemekler, eşsiz sunumları ile vatandaşlara kaliteyi ucuza almanın keyfini yaşatıyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Belediyemizin tesisi olarak planladığımız işletmesini de bizim yaptığımız Kafeterya ve Restoranlarda birinci sınıf hizmet verilmekte. Üreğil Millet bahçesi içinde ve MMM’de olmak üzere ik tane menüsü zengin olan tesisi hizmete açtık. Ayrıca Üreğil Millet Bahçesi’nde simit kafemiz, Lavanta bahçemizde de yine kafeteryamız hizmet vermekte. Vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte kafeteryalarımızda restoranlarımızda hem kaliteli hem de bütçeye uygun hizmet almaları bizleri mutlu ediyor” dedi.  

Mamak Belediyesi’nin MABEL Kafe ve Restoranları, Üreğil Millet Bahçesi, Lavanta Bahçesi ve Musiki Muallim Mektebi ’nde hizmet veriyor.

ANKARA’NIN EN BÜYÜK LAVANTA BAHÇESİ MAMAK’TA

Ziyaretçi akınının yaşandığı Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi, evlenecek çiftlerin nikah töreni için de gözde mekanlar arasına girdi.

Başkentin doğu girişi bu mevsim mis gibi lavanta kokuyor. Mamak’ın Gökçeyurt Mahallesi’nde Mamak Belediyesi tarafından 23 dönümlük arazide kurulan Lavanta Bahçesi’nde mor şölen yaşanıyor. Her gün yüzlerce misafiri ağırlayan Lavanta Bahçesi, kokusu ve görüntüsü ile kendine hayran bırakıyor.

Ziyaretçiler, Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi’nde birbirinden güzel fotoğraflar çektirerek anılarına yeni kareler ekliyor. Lavanta Bahçesi, Özellikle evlenecek çiftlerin gözde mekanları arasına girdi. Çiftler bu mutlu, özel günlerini mis kokan mor lavantaların arasında ölümsüzleştiriyor.

Lavanta Bahçesi içinde Mamak Belediyesi’nin bir de restoranı var. Ziyaretçiler bu sayede, bu güzel manzara eşliğinde ucuz ve kaliteli yemek yemenin keyfini de yaşayabiliyorlar.

“Ankaralı hemşerilerimizi, Ankara’nın ilk ve en büyük Lavanta Bahçesi’ne bekliyoruz”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Tüm Ankaralı hemşerilerimizi, Ankara’nın ilk ve en büyük Lavanta Bahçesi’ne bekliyoruz. Buraya gelmeden buranın güzelliğini anlayamazsınız. Çok güzel bir tesis kurduk sizler için. Lavanta Bahçemiz harika” dedi.

AİLE BİLİM SANAT MERKEZLERİ

Mamak’ta Toplam 19 aile bilim sanat merkezi bulunuyor. Bunların 3'ü 4 yıllık süre içerisinden Başkan Murat Köse tarafından yapıldı. Kutludüğün, Akdere ve Zirvekent mahallelerimizde bulunan kadınlarımız ve gençlerimizde Bilim sanat merkezinde kendilerini geliştirebiliyorlar.

MACERA PARKI GENÇLERİN İLGİ ODAĞI

Özel olarak yapılmış Macera Parkın da kay kay ve tekerlekli paten pistleri, tırmanma duvarı, özel yarışma parkurları bulunuyor. Mamaklı gençler Macera parkında her türlü heyecanı yaşayabiliyorlar.

KÖY KONAKLARI GELENEKLERİMİZİ KORUYOR

Köy hayatında, köy odası adı verilen mekanlar Mamak’ta tekrar hayat buldu. Bu geleneğin yaşatılması köy sakinlerinin çeşitli vesilelerle toplanacağı güzel mekanlar Mamak’ta Köy konaklarıyla oluşturuldu. Eski Bayındır, Gökçeyurt, Kızılca, Kutludüğün, Üreğil Ortaköy ve Zirvekent’te 6 adet köy konağı 4 yılda Mamak Belediyesi tarafından yapıldı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER