© Redaktör Haber 2022

KLEOPATRA VE III.HATTUŞİLİ AYNI SAHNEDE

Vixerud Z Raporu adındaki film sinema tarihinde bir ilke imza attı. Seyirciyle buluşacak olan “Vixerud” filminin devamı “Vixerud Z Raporu” adıyla tiyatroda sahnelenemeye hazırlanıyor.

Antik Mısır’ın son firavunu VII. Kleopatra ve Eski Krallık’ın en başarılı kralı III.Hattuşili’nin Sherlock Holmes tarafından yargılanmayı bekledikleri gün beyaz perdeye aktarıldı.

Geçmişteki tüm karar alıcıların bize bir özür borcu yok mu? İfadesiyle çıkış yapan filmin yapımcılığını Yusuf İpek üstleniyor.

Ebru Cengiz Ergen’in yazıp yönettiği, görüntü yönetmenliğini Sinematek Derneği Kurucu Başkanı Yücel Ünlü ve Ahmet Ekici tarafından üstlenilen Vixerud filminin çekimleri Çorum ve Ankara’da tamamlandı.

Ödüllü make-up artist Serya Kaya ve Oya Kadriye Polat'ın makyaj tasarımını üstlendiği Vixerud'un müzikleri ise Ömercan Özüaydın tarafından yapılacak.

Neslihan Doğan, Ertan Gökçek ve Ramazan Yarar’ın oyunculuğunu yaptığı film, sinema tarihinde daha önce değerlendirilmemiş olmasıyla seyircinin ilgisini topluyor.

Filmin konusu hakkında açıklama yapan yönetmen Ebru Cengiz Ergen, “Geçmişteki tüm karar alıcıların bize bir özür borcu yok mu? Aslında üç bin yıllık hesaplaşmayı canlandırdığımız Vixerud’u bu cümle özetliyor.” Dedi.

“Üç bin yıllık hesaplaşmanın gizem dolu habercisi”

Disiplinler arası iş birliği kavramını görsel sanatlara uyarlıyor olmanın sinemacılık kariyerinde iftihar ettiği bir karar olduğunu belirten Ergen, “Filmimizin bu versiyonu 20 dakika. Üç bin yıllık hesaplaşmanın gizem dolu habercisi. İngilizce altyazıyla yurt dışı platformlarda yayına girecek ve Türkiye’deki izleyicilerle ana diliyle Youtube kanalımızda buluşacak. Filmin devamını İpek Medya çatısı altında tiyatroya uyarlanacak. Bu yönüyle, akademide sık kullandığımız disiplinler arası iş birliği kavramını görsel sanatlara uyarlıyor olmak sinemacılık kariyerimde iftihar ettiğim bir karar diyebilirim. Evrenin tılsımına inanıyorum ve ekip olarak bizi tebessüm ettiren mistik bir detay var.” şeklinde konuştu.

“Kleopatra’yı yargılanmayı bekleyen endişeli bir kraliçe olarak göreceğiz”

Karakterler hakkında da açıklama yapan başarılı yönetmen, “Kleopatra’yı canlandırmak dünyanın en kolay işi sayılmaz. Ayrıca biz bu filmde, Kleopatra’nın bilinen azametinin aksine; yargılanmayı bekleyen endişeli bir kraliçe, çocuklarına ihanetinin pişmanlığın yaşayan bir anne olarak görüyoruz. Dolayısıyla Neslihan Doğan’ın işi çok zordu ama buna rağmen tam olarak yansıtmak istediğimiz karakteri bize verdi. Vixerud ile ilgili bana en çok sorulan soruların başında neden yargıç olarak Sherlock Holmes’u seçtiğim geliyor. Şaşırtıcı zekası ve sahip olduğu ileri dövüş teknikleriyle; ülkesini tehlikeye atanları yakalayan kurgusal karakter Sherlock Holmes’tan başka kim olabilirdi! Vixerud’un devamı olan Vixerud Z Raporu’nda Sherlock karakterinin aslında seyircinin kendisi; kurtardığı ülkenin de bizatihi insanın iç dünyası olduğunu anlayacağız.” İfadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER