© Redaktör Haber 2022

Hüseyin Yayman: Hataylılar, Hatay'ı Suriyelilere teslim etmez

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman "Hatay'ı ne suriyelilere nede başka ülkelerden gelen sığınmacılara Hatay Halkı teslim etmez. Deprem dolayısıyla Hataylılar gitmiştir ancak biz buraları inşaa ettikten sonra tekrar geleceklerdir" dedi.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman Hatay'da gazetecilerin sorularını cevapladı. Hatay'ın Hataylıların olduğunu ifade eden Yayman şunları söyledi.

HATAY HATAYLILARINDIR

"Hatay'da bir jeolojik deprem oldu bu demografik bir depreme neden olabilir mi? Bunlar şehrimizi tanımayan insanların yaptıkları bilgi sahibi olmadan yaptıkları yorumlardır. Bu bilgi sahibi olmadan yapılan yorumlardır. Hatay Hataylılarındır. Mustafa Kemal Atatürk'ün Hatay benim şahsi meselemdir dedi bir şehirden bahsediyoruz. Hataylılar gerçekten Türkiye'nin bir vilayeti olmayı tercih etmiş insanlardır. Depremde ki acıdan dolayı Hataylılar şuanda şehirden çıktılar ancak insanlar yeniden gelecekler ve terketmeyeceklerdir. Hatay boşaldı yorumları boş yorumlardır. Herkesin burada ticarethanesi var, tarlası var, evi var. Biz buraları inşaa ettikten sonra tekrar geleceklerdir. Hataya Hataylılar sahip çıkacaktır. Bize sevgilerini dualarını gönderen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Onların kaygılarını anlıyoruz, görüyoruz, not ediyoruz ve onların kaygılarını asla sahipsiz bırakmayacağız. Burayı Hataylılar ne suriyelilere nede başka ülkelerden gelen sığınmacılara terketmez. 

BEN ABLAMI 4 GÜNDE, AĞABEYİMİ 5. GÜNDE ENKAZDAN ÇIKARTTIM. 

İlk andan itibaren devletin bütün kurumları insan üstü bir gayret sarfediyor. Bu bir deprem değil, kıyamettir. İnsanımızın derdi bizim derdimizdir. Burada insanlar artık cenazelere ulaşmanın derdinde. Burada herkesin cenazelerini çıkarıp büyük bir saygıyla definlerini yaptık. İlk günler sıkıntı yaşandı ancak şuanda bütün önlemler alınmış durumda. Savcılık defin belgeleri, dna testleri ile herkes yakınlarının cenazelerini bulabiliyor. Günler sonrada olsada enkazlardan cenazelerimizi çıkarttık. Keşke onları sağ çıkarabilseydik. Bende ablamı 4. günde, ağabeyimi 5. günde enkazdan çıkarttım. Keşke isterdik ki milletimiz bu enkazdan sağ çıksın. 

Depremin bir kez daha milli güvenlik konusu olduğunu gördük. Bundan sonra Cumhurbaşkanımızda bu konuya sahip çıkacaktır. Deprem olmadan önce bizim gerekli tedbiri almamız lazım. Deprem olduktan sonra yıkılan binalar arasında kurtarma yapmak çok zor."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER