© Redaktör Haber 2022

Hilal Ayık kimdir? Hilal Ayık nasıl belediye başkanı oldu?

Ankara gündeminde sık sık ismini duyduğumuz Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın kim olduğu, siyasete nasıl girdiği, nasıl belediye başkanı seçildiği de merak edilenler arasında yer aldı. Redaktör haber, Medya Ankara ve Kanal 5 ortak canlı yayınına katılan Hilal Ayık’a Redaktör Haber sorumlu yazı işleri müdürü İbrahim Gökdemir tarafından bu soru soruldu.

Ankara’nın tek kadın Belediye Başkanı Hilal Ayık 2019 yerel seçimlerde Ankara’nın tek kadın belediye başkanı olarak Akyrut Belediye Başkanlığına AK Parti’den seçildi. Ankara Büyükşehir Belediye meclisinde yaptığı çıkışlar ve Akyurt’ta başarılı bir şekilde sürdürdüğü Belediye Başkanlığı Ankara’da gözlerin kendisine çevrilmesine neden oldu. ABB Meclisinde de AK Parti grup sözcüsü ilan edildi.

Ankara gündeminde sık sık ismini duyduğumuz Hilal Ayık’ın kim olduğu, siyasete nasıl girdiği, nasıl belediye başkanı seçildiği de merak edilenler arasında yer aldı. Redaktör haber, Medya Ankara ve Kanal 5 ortak canlı yayınına katılan Hilal Ayık’a Redaktör Haber sorumlu yazı işleri müdürü İbrahim Gökdemir tarafından bu soru soruldu.

İşte Hilal Ayık’ın verdiği cevap;

NE ÇOK ZENGİN BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM, NEDE SİYASETEN GÜÇLÜ BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM

O çok sorulan bir soru. Ben ne çok zengin bir ailenin çocuğuyum, nede siyaseten çok güçlü bir ailenin çocuğuyum. Ben de herkes gibi orta gelirli bir ailenin çocuğuyum. Siyasete ilgim annem ve babamdan geliyor. Her ikisi de Milli görüş hareketinde yıllarca emek verdiler, çalıştılar.Annem hanım komisyonluğu başkanlığı yaptı, babam teşkilat başkanlığı yaptı. Haliyle sürekli bir kongre, miting, program öyle bir ortamda büyüdüm. Genelde siyasetçilerin çocukları siyaseti ya hiç sevmez ya sever. Ben seven kanattan oldum. İçten içe hep ilgi duydum. Bunun temelinde hep vatana millete faydalı olmak vardı. Üniversiteyi bitirdim Ak Parti teşkilatının kapısından girdim buradan Faik abiye selam söyleyeyim.  O “neden hiç gelmiyorsun, bizim gençlere ihtiyacımız var” dedi.

KENDİM İÇİN BİRŞEYLER YAPIYORUM AMA TOPLUM İÇİN NE YAPIYORUM SORUSUYLA BAŞLADI HERŞEY

O gün çok sıcak bir karşılama olmuştu. O dönem Yüksek lisans yapıyorum, bir taraftan çalışıyorum. Bir yandan da teşkilata vakit ayıracağım. Onlar memnun oldular tabi. Beni asıl teşkilata götüren şey, “vatana millete faydalı işler üretmek için ama hiçbir karşılığı olmadan gün içinde ne yapıyorum?” sorusu oldu. Çalışıyorum, para kazanıyorum, kendim için eğitimime devam ediyorum ama toplum adına bir şey yapmam gerekiyordu. İşte bu yüzden Teşkilata gidip kayıt oldum. Gençlere de her platformda söylüyorum illa bir siyasi parti teşkilatı olmasına gerek yok sivil toplum kuruluşu da olur. Mutlaka buralarda görev alsınlar. Toplum adına bir şey yapmanın tadına varmak gerekiyor.

İŞTEN ÇIKARDIM SAHA ÇALIŞMASINA GİDERDİM. HANGİ PARA HANGİ GÜÇ YAPTIRABİLİR BUNU

Ramazan ayında biz saat onda çıkardık saha çalışmasına. İnanın gece nöbetten çıkardım, dokuzda biterdi nöbetimiz hemen sahaya giderdim. Oruçsunuz, haziran ayı hava sıcak, saat beşe kadar saha çalışması yapıyorsunuz. 5’te program biter evinize gider iftarınızı yaparsınız. Sonrasında teravih namazına gider çıkışında tekrar program sahura kadar. Şimdi size bunu hangi para yaptırabilir. Hiçbir şey yaptıramaz. Bunun adı gönüllülük. İşte o sahada çalışan gençlerimize, ablalarımıza, abilerimize derler ki “ya size paramı veriyorlar”. Para verseniz yapılmaz ama  gönüllülük için memleket için Cumhurbaşkanımız için yapılıyor. Teşkilatın faaliyetlerine katıldığım gün şunu hissederim ya bugün yaşlı ziyareti yaptım amcanın teyzenin elini öptüm Allah rızası için hiçbir beklentim yok. Özel gereksinimli bir aileyi ziyaret ettik, Allah rıza için. İhtiyaç sahibi bir aileye gittik hemen kendi aramızda bir şeyle organize ederdik.

Ya da imkanı olan insanlarla iletişime geçerdik ki o yarayı saralım diye. Benim teşkilata gelmemde ki rıza da buydu. Topluma karşı vatana millete bir iş yapmak. Bu gaye ile geldim teşkilatımızda kabul etti.  Ben gençlik kolları niyeti ile gelmiştim ya da kadın kolları olur. O dönem ana kademede başlattı ilçe başkanımız. Çünkü bizim teşkilatımızda belirli kurallar vardır. Belirli sayıda üniversite mezunumuz olsun kadın olsun gençlerimiz olsun isterler her yönetimde ve ana kademeye ben alındığım zaman bir taşla üç kuş vurulmuş oluyor. Sonrasında kadın kolları başkanı oldum. Sonra genel merkezde görev aldım, derken bir şekilde Rabbim yolunuzu çiziyor. Siyasi kariyerim bu şekilde ilerledi.

HİLAL AYIK KİMDİR?

1987 yılında Ankara’da doğan Hilal Ayık bilgisayar mühendisidir. 2010 yılında Bilkent Üniversitesi’nden mezun olan Ayık, yüksek lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde tamamlayarak 2013 yılında mezun oldu. İyi derecede İngilizce bilen Ayık, Sabahattin Zaim Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği Bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

2012 yılında ASOS (Askeri Sağlık Otomasyon Sistemi) projesinde yer alarak çalışma hayatına başlamıştır. Daha sonraları Başbakanlık himayesinde yürütülen, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü tarafından desteklenen GİGM (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü) e-Oluşum projesinde görev almıştır. 2014 yılında bilişim sektöründe faaliyet gösteren özel bir şirkette yazılım uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) üyesidir. 2013 yılında AK Parti’de siyasi faaliyetlerine başlamıştır. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Akyurt Belediye Meclis Üyesi seçildi 2014 ve 2016 yılları arasında AK Parti Akyurt İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2016 ve 2018 yılları arasında AK Parti Akyurt İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. 04.08.2018 tarihinde yapılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 01 Ocak 2019 tarihinde, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde Ak Parti’nin Akyurt Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Hilal Ayık, Akyurtluların oylarıyla Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER