© Redaktör Haber 2022

Hilal Ayık, hak etmeden Sosyal yardım alanı da kınıyorum vereni de kınıyorum

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen sosyal yardımlarda yaşanan skandallar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Hilal Ayık kendi ilçesinde 20 binlira ve üzerinde evine maaş giren ve üzerine kayıtlı otomobil, ev, arsa bulunan kişilere ABB tarafından sosyal yardım verilmesine anlam veremediğini ifade ederken "Alanı da kınıyorum vereni de kınıyorum" dedi.

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen sosyal yardımlarda yaşanan skandallar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Hilal Ayık kendi ilçesinde 20 binlira ve üzerinde evine maaş giren ve üzerine kayıtlı otomobil, ev, arsa bulunan kişilere ABB tarafından sosyal yardım verilmesine anlam veremediğini ifade ederken "Alanı da kınıyorum vereni de kınıyorum" dedi. 

Redaktör Haber, Medya Ankara ve Kanal 5 tarafından ortak yayınlanan Ankara Meydanı programına konuk olan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık AK Parti grubu olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde su indirimi tekliflerinden sonra ASKİ'nin iflas edeceği bahanesiyle sosyal yardımları kesen Ankara Büyükşehir Belediyesinin "yardımları ilçe belediyeleri yapsın" kararından sonra kendilerine gelen sosyal yardım alanlar listesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. "Hak etmeyen kişilerin sosyal yardım aldığını Büyükşehir belediyesine ilettiklerinde tüm Akyurtluların cezalandırılarak bütün sosyal yardımların kesildiğini duyurdular. Madem Yalan Söylüyorum, Madem haksız bir şey iddia ediyorum tamam hadi buradan da sesleniyorum. Hodri Meydan! Beni Mahkemeye versinler bende elimde ki verileri resmi makamlara sunayım" dedi. 

Hilal Ayık programda şunları söyledi; 

Devlet derki; asgari ücretin üçte biri kişi başına düşen gelir 1800 liranın üzerindeyse sosyal yardım yapılamaz. Soyal yardımında belirli bir sınırı var. Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardımlarını biz o sınıra göre inceleyecek olursak o liste hepten sarsılır. Ama biz öyle yapmadık. Arkadaşlara dedim ki "Yirmi binlira ve üzerinde geliri olup ABB'den sosyal yardım alanları bir inceleyin ve bana dört beş tane örnek verin" dedim. . Daha bunu on beşe düşürürsek niceleri, on bine düşürürsek niceleri var. Birde Akyurt küçük bir yer olduğu için hepimiz birbirimizi biliyoruz. Listeyi alıp baktığım zaman inanın sorgulamaya gerek yok ki. Kimin yardıma muhtaç kimin muhtaç olmaldığını rahatlıkla biliyoruz.

Sosyal yardım almaya ihtiyacı olmayıpta alanı da kınıyorum vereni de kınıyorum. Sanmayın ki sadece siyaset yapmak için ABB’yi eleştiriyorum. Alanda haksız alıyor. Bugün asgari ücretli insanlar geçiniyor. Çocuklarını okutan evi kira olan var. o insanlar bu yardımı alması gerekirken sizin aylık geliriniz yirmi bin liranın üzerinde eviniz var arabanız var alıyorsanız hakka giriyorsunuz.

Keşke bu söylediklerimi mahkemeye taşısalardı bende orda resmi makamlara mercilere elimdeki verileri sunsaydım. Madem yalan söylüyorum madem haksız bir şey iddia ediyorum tamam hadi buradan da sesleniyorum hadi hodri meydan. Ben sözümün arkasındayım ama siz niye vatandaşı cezalandırıyorsunuz. Üzüldüğümüz nokta bu. Ne oldu da Kahramankazana Akyurt’ta bu mesajı attılar.. Sebebi, biz grup sözcüsüyüz dile getirdik. Yanlış bir şey mi dile getirdik.  Bir incelense diğer belediyelerin listelerinde neler çıkacak. Burda da Kahramankazan ve Akyurt'ta ki vatandaşa haksızlık yapıldı. Şunu da dile getireyim ABB es kaza bir zora düşse ilk vazgeçeceği sosyal yardım alan vatandaşlarımızmış. Bunu da sayesinde tecrübe etmiş olduk. Kaldı ki ne suya indirim yapıldı nede ASKİ iflas etti." 

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti grubunun su indirimi önergesi sonrası bu indirim önergesinin ASKİ'yi iflas ettirme önergesi olduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine ASKİ'nin iflas etmemesi için sosyal yardımları artık veremeyeceğini duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım alan vatandaşların listesini AK Partili ilçe belediyelerine yönlendirerek bundan sonra sosyal yardımları ilçe belediyelerinin vermesi gerektiğini söylemişti. Bunun üzerine AK Partili ilçe belediyeleri de hiç kimseyi sosyal yardımlardan mahrum bırakmayacaklarını açıklayarak Ankara büyükşehir belediyesinden sosyal yardım verdikleri kişilerin listesini istemişti. 

Listeler belediye başkanlarının ellerine ulaşmasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesinin hiç hak etmeyen kişilere sosyal yardım verdikleri ortaya çıkmıştı. Bunlar arasında 20 bin TL, 50 bin TL geliri olan üzerine kayıtlı 6 ev, üç beş arsa, bir kaç otomobil bulunan kişilere dahi sosyal yardım verildiği ortaya çıkınca ABB Meclisi AK Parti sözcülüğünü yapan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık tarafından bu durum yine ABB meclis toplantılarında deşifre edildi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi de Kahramankazan ve Akyurt ilçelerinde Başkentkartların iptal edildiğini hiçbir şekilde kimseye sosyal yardım yapılmayacağını belirten bir mesajı iki ilçeden de yardım alan kişilere mesaj yoluyla duyurdu. Mesajlarda her iki ilçenin belediye başkanlarının haksız sosyal yardım verildiği iddiası üzerine böyle bir karar alındığı da belirtilerek başkanlar ilçe halklarına hedef gösterilmişti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER