© Redaktör Haber 2022

Gazeteciler Ankara'nın tarihi ve kültürünü keşfe çıktı...

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama çalıştayı” projesi düzenlendi. Proje Kapsamında gazetecilere özel Ankara Kültürü ve Tarihi Değerleri gezisi gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama çalıştayı” projesi düzenlendi. Proje Kapsamında gazetecilere özel Ankara Kültürü ve Tarihi Değerleri gezisi gerçekleştirildi.

Düzenlenen program çerçevesinde gazetecilere Pursakar İlçesi’nin kültür ve sanat alanındaki çalışmaları anlatılarak; Endemik Vadi, Devlet Tiyatroları, Pursaklar Sahnesi, Ankara Kedisi Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi tanıtıldı. Program Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir’in konuşması ile başladı. Programa Pursaklar Belediyesi ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ev sahipliği yaptı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin programın içeriği ile ilgili konuşmasında: “Ankara kültürünün Endemik Vadi’de yaşatıldığının altını çizerek. Ankara’nın kültür değerlerinin bir arada bulunduğu Endemik Vadi’nin Ankara’nın kültür değerlerinin bir arada bulunduğu tek merkez olma özelliği taşıdığını söyledi.

‘Ankara’yı Sadece Siyaset ve Bürokrasiyle Anılan Bir Şehir Olmaktan Kurtarma Gayreti Gösteriyoruz’

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir program konuşmasında; “Bugün Ankaramızın tarihi ve kültürel değerlerinin ortaya çıkararak kamuoyuna bir kez daha anlatmak üzere ‘Cumhuriyetimizin 100’ Yılında Ankara’nın Tarihi Değerlerini Anlama Çalıştayını’ gerçekleştirmiş olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Çalıştayımıza Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde geniş kapsamlı bir panel programı ile devam edeceğiz. Çalıştay öncesinde gazeteci dostlarımızla birlikte Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini bizzat yerinde görmek istedik. Ankara’nın kültür değerlerini bizzat yerinde yaşatan ve kaybolmaya yüz tutmuş değerlerini yeniden yeşertmekte olan ilçemiz Pursaklar ve Belediye Başkanımız Ertuğrul Çetin’in bu anlamda emeği çok kurmuş oldukları Endemik Vadi’de Ankara’nın kültürel değerlerini yeniden canlandırıp kamuoyuna sunuyor ve unutulmamasını sağlıyor. Ankara sadece siyaset ve bürokrasi şehri değil sahip olduğu değerleri ile tam bir kültür sanat şehri. Biz Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak bu düşünceyi kırmak istiyoruz. Gazeteci dostlarımızın kalemiyle bunu bir kez daha kırma temennisindeyiz.”

Başkan Çetin: Ankara Kültürünü Resmetmek İçin Ciddi Bir Özveride Bulunuyoruz

Başkan Ertuğrul Çetin Pursaklar Belediyesi’nin kültür sanat faaliyetlerini anlattı. Belediye’nin kültür sanat alanında oldukça geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Pursaklar Devlet Tiyatrosu, Okuyan Şehir Pursaklar Projesi, Pursaklar Kültür Gezileri, Ankara Kedisini Koruma ve Yaşatma Merkezi hakkında bilgiler aktardı. Geçen beş yılda yaşanılan pandemi ve deprem sonrası yaşanılan ağır koşullara rağmen Endemik Vadi’sinin ciddi bir ivme kazandığını ve Ankara Kültürü’nün yaşatılmasında öncülük etmeye devam ettiğini söyledi. Bu bağlamda bugün itibariyle Ankara’nın tüm okullarının çeşitli geziler düzenleyerek, çocuklara Ankara’nın değere dönüştüğünü ifade etti.

Ankara’nın En Büyük Devlet Tiyatro Sahnesi Pursaklarda

“165 bin nüfuslu bir ilçe olan Pursaklarda Ankara’nın en büyük Devlet Tiyatrosu kurulur mu demişlerdi, biz olacağına yürekten inanmıştık. Bugün Ankara’nın en büyük devlet tiyatrosu Pursaklar’da var oldu. Ankara’nın çeşitli ilçelerinden ve Pursaklar’dan çok ciddi izleyici kitlesine sahip oldu. En önemlisi burada 150’e yakın gencimizi tiyatro ile tanıştırarak birer oyuncu olarak yetişmelerini sağladık.”

Başkan Çetin Okuyan Şehir Pursaklar Projesinden de bahsetti. “Herhangi bir kişi istediği bir kitabı okuyup bu kitabın analizini yaparak bize getirdiğinde, bu kişiye bir kitap hediye ediyoruz. Böylece kişilere kendi kütüphanelerini oluşturma ve kültürümüzde çok önemli bir değer olan kalem ile dostluk kurabilmelerine teşvik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Pursaklar’da gerçekleştirilen kültür sanat gezisinin akabinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan makamında ziyaret edildi. Cumhuriyet tarihinin izlerini taşıyan ASBÜ yerleşke binası içerisinde bulunan; Atatürk Odası, Hazine müzesi, tarihe tanıklık etmiş birçok değerli mekan akademisyen eşliğinde tanıtılarak gezildi. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER