© Redaktör Haber 2022

EYT düzenlemesi ve sözleşmelilere kadro çalışması kimleri kapsayacak?

EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu bugün Kabine Toplantısı'nda görüşülecek. Kadroya geçişte ne gibi haklar elde edilecek? Düzenlemeler kimleri kapsayacak? Detaylar haberimizde...


Kabine Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu toplantıda konuşulacak konular arasında.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir süre önce kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenlemenin Kabine Toplantısı'nda ele alınacağını duyurmuştu.
Kabine bugün toplanıyor: Öncelikli gündem terörle mücadele
"Sözleşmeli personel konusu Bakanlar Kurulu'nun gündeminde"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, sözleşmeli personelin kadroya geçişiyle ilgili düzenlemeyi TRT Haber ekranında değerlendirdi.

Hükümet ile çalışanları temsil eden sendikalar arasında görüşmeler yapıldığını anımsatan Zengin, "Onların talepleri alındı ve değerlendirildi. Neticede ortaya bir kanun teklifi çıkacak. Dolayısıyla burada çalışanların temel beklentisi herhangi bir sınırlamaya tabii tutulmadan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi. Bunun olup olmayacağını göreceğiz. Ancak bugün bir açıklama yapılıp yapılmayacağını bilmiyoruz. Bakanlar Kurulu gündeminde sözleşmeli personel maddesinin bulunduğunu biliyoruz. Bakanlar Kurulu’nda bir karar verilirse Sayın Cumhurbaşkanımız millete sesleniş konuşması sırasında buna da değinebilir. 3600 ek gösterge yapıldıktan sonra ikinci sırada olan çalışmanın sözleşmeli personel olduğu belirtilmişti. EYT düzenlemesinin de daha sonra olacağını ifade edebiliriz" sözlerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER