© Redaktör Haber 2022

Enver Demirel : Kıbrıs’a Tarih Müzesi yapacağız

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yaptıkları görüşme sonucunda Etimesgut’a yaptıkları Türk Tarih Müzesinin bir benzerini Kıbrıs’a yapacaklarını belirtti.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Redaktör Haber, Medya Ankara ve Kanal 5 tarafından ortak yayınlanan “Ankara Meydanı” Programında çalışmalarını değerlendirdi. 4 dönemdir Etimesgut’a değer katacak projelere imza attıklarını belirten Enver Demirel Uluslararası düzeyde de çalışmalar yaptıklarını belirtti. Demirel Kırgızistan’a bir Anaokul inşa ettiklerini ifade ederken Türk Tarih Müzesinin bir örneğini de Kıbrısın tarihini anlatan Kıbrıs tarih müzesi olarak Kıbrısa yapacaklarını kaydetti.

Başkan Enver Demirel şunları söyledi;

BORCU OLMAYAN YATIRIM YAPAN SAYILI BELEDİYELERDENİZ

Türk Tarih Müzesi, Engelsiz yaşam merkezi, parklar, yollar, kapalı pazarlar, spor merkezleri, eğitim merkezleri yapmışız. Borcu olmayan yatırım yapan Türkiye’de ki sayılı belediyelerdeniz. Bunları yapabilmen için mali disiplini iyi başarabilmen lazım. Bununla da yetinmiyoruz. Kamu kuruluşlarına da binalar yapıyoruz. İlçe müftülüğünü yaptık. İlçe Emniyet Müdürlüğünü yaptık. Okullar yaptık. Bundan sonra yine imkanımız olursa yaparız. Sonuçta benim insanımın yaşamına dokunuyor bu kamu binaları.

KIRGIZİSTAN’A OKUL YAPTIM…

Başka bir şey söyleyim ben size Kırgızistanın Narın şehrine okul yaptım. Kırgızistan bizim öz gardaşlarımız. Herkes kardeş şehir oluyor kimse bir şey yapmıyor. 250 balalık çocuklu bir kreş yaptım. Onun adına da Atatürk’ün ismini verdim. Geçtiğimiz eylül ekim aylarında açılışını yaptık. Tanrı dağlarının eteğinde merkez nüfusu 70-80 bin nüfuslu bir kırgız şehri. Yıllarca ihmal edilmiş, insanların ihtiyacı var ve biz gitmişiz çağdaş modern bir okul inşa ediyoruz. Açılışında bir hanımefendi çıktı “siz böylesine modern bir okulu bize kazandırdınız size teşekkür ederiyoruz ama bunun ötesinde bir şey yaptınız, Atatürk’ün ismini verdiniz. Biz Atatürk’ü iyi biliriz, iyi tanırız burada Atatürk gibi balalar yetişecek” dedi. Şimdi sen gel de duygulanma. Tanrı dağlarının eteklerinde Çin sınırına 80 km, Ankara’dan 5 bin km uzaklıkta. Bana diyorlar ki “Sen niye gittin yaptın?” Niye yapmayım. Etimesguta’da yapıyorum. Ben bunu yapmazsam kim yapacak. Ben devletin bir kurumuyum. Sonuçta iyide yaptım, güzelde yaptım.  

KIBRIS’A DA KIBRIS TARİH MÜZESİ YAPACAĞIM

Siz bir tarafınızı görmezden gelemezsiniz. At gözlüğü takamazsınız.  Kıbrıs’a da müze yapacağım. Kıbrıs Tarih müzesi yapacağım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bizim Türk Tarih müzesini gezdi. ”Kıbrısın tarihini anlatan bir müzede bize yap” dedi. Cumhurbaşkanlığından, Dış işleri Bakanlığından izin yazısını alın yapayım dedim. Aldılar yazıyı ve yazılar bana ulaştı. Çalışmamı tamamladım. Yeri de teslim ediyorlar bana. Şimdi oraya müzeyi yapacağız. Yapmayım mı? Bu benim Etimegut’ta ki hizmetlerimden geri bırakmaz.

ORADA Kİ GENÇLERE DÜNÜ HATIRLATMAMIZ LAZIM YOKSA YARINI İNŞA EDEMEYİZ

Bu sene başlayacağız. Atölye’de ki çalışmalarımız devam ediyor. Burada Kıbrıs tarihini anlatacağız. Şimdi orada öyle bir nesil yetişiyor ki, Yetişen nesil “Ne olacak ki biz birleşelim Rumlarla bir araya gelelim, Avrupa oluruz” gibisinden bizim kabul edemeyeceğimiz yaklaşımlar içerisinde. Bunun sebebi dünden ders çıkartmamak. Yoksa yarını inşa edemezsin. Onun için dünü hatırlatmak lazım. Unutmamak için hatırlatacak işler yapmak lazım. İşte bunun adı da müzedir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER