© Redaktör Haber 2022

Enver Demirel Canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 2019 yılında hizmete açtıkları Engelsiz yaşam merkezinin Türkiye’de bir ilk Dünya’ya da örnek bir yaşam merkezi olduğunu belirtti. Başkan Demirel bu merkezi kurarken başından geçenleri canlı yayında anlattı ve gözyaşlarını tutamadı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Redaktör Haber, Medya Ankara ve Kanal 5 tarafından ortak yayınlanan “Ankara Meydanı” Programının canlı yayın konuğu oldu. Önemli açıklamalarda bulunan Enver Demirel Etimesgut’ta yaptığı hizmetleri anlatırken Engelsiz yaşam Merkezi projesini nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. Demirel bu esnada engelli bir annenin “2013 yılında kendisine gelip ameliyat olmam gerekiyor ama olamıyorum çünkü benim bir engelli çocuğum var. Kimseye bırakamıyorum. Hastanede 15 gün kalmam gerekiyor, siz bu şehrin yöneticisisiniz bana çare bulun” sözlerinden yola çıktıklarını anlattı. Demirel O günkü duygularını tekrar yaşarcasına canlı yayında gözyaşlarına hakim olamadı.

Bir yerel yöneticinin toplumun her kesmine hitap edecek projeler geliştirmesi gerektiğini dile getiren Enver Demirel şunları söyledi.

“Engelli vatandaşlarımız ve aileleri bu toplumun bir parçası. Ben sadece gençlere yönelik çalışmalar yaptım, emeklilere emekli konakları yaptım diyemezsin. Toplumun her kesmini gözetmek zorundasınız.

ETİMESGUT ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ TÜRKİYE’DEN BİR İLKTİR DÜNYA’YA ÖRNEKTİR

Engelsiz yaşam merkezi de bunlardan bir tanesidir. Türkiye’de bir ilktir, dünyaya da örnektir. Bu söz benim sözüm değildir. Bu söz Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı Yaşlı ve Engelli hizmetler eski Genel Müdürünün sözüdür.  Ben o sözü aldım kullanıyorum. Sonuç itibariyle ne var bura da, ne yok ki? Yaşam var orada, hayat var orada. Eğitim var, mesleki kurs var, rehabilitasyon var. Bu yaşam merkezinden dolayı pek çok engelli ailesi Etimesgut’a göç etti. Burada geçici konaklama da var.

Burayı gezen heyetlerden birisi bir üniversite heyetiydi. İçerisinde öğretim görevlileri de vardı. Bir dekan hocamız “merak ediyorum soracağım” dedi. “Bu projeyi nasıl elde ettiniz dedi. Biz Avrupa’da bir ülkede çalıştay yaptık. Konuda engelli vatandaşlarımızın yaşamını nasıl kolaylaştırırız idi. Ve biz bu tesisi anlattık. Sen oradamıydın Başkan” dedi. “Hayır“ dedim. “O zaman sen o çalıştay sonuç raporunu okudun” dedi. “Okumadım” dedim. “Nasıl oldu o zaman?” diye sordu.  “Ben yaşıyorum Bir şeyi ele geçirmeme gerek yok ki” dedim.

“Bak sana bir tane örnek vereyim” dedim. Bir gün makamda oturuyorum. Özel kalem müdürüm “bir hanımefendi geldi sizinle görüşmek istiyor” dedi. Alın dedim ve içeri girdi. “Buyrun” dedim. “Başkanım benim bir engelli bir çocuğum var buna ben bakıyorum. Ben hastayım. Hastaneye yatıp ameliyat olmam gerekiyor. En az 15 gün hastanede kalmam gerekiyor. Ben ameliyat olamadığım için hastalığım ilerliyor. Engelli oğlum var, komşuya bırakamıyorum. Sen şehrin belediye başkanısın bana çözüm bul “dedi. Tabi yaşamayınca olmuyor bu işler. İşte o zaman bir şey yaptık biz. Not aldık ve ihtiyaç olan Engelsiz yaşam merkezini kurduk.

Şimdi konaklama bölümümüz var. Engelliden ziyade engelli yakını o engelliyle bir ömür beraber. Düğününe giderken, hastaneye giderken, haccına giderken getiriyor bana engelli çocuğunu gözü arkada olmadan gideceği yere gidiyor. 5 yıldız konforunda uzman hekimler eşliğinde engelli vatandaşlarımıza bakarak ailelerin nefes almasını sağlıyoruz.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI DENİZLE BULUŞTURUYORUZ

Bizim Engelli vatandaşlarımız denizle buluşma projesi vardır. 8-9 yıldır bu projeyi uyguluyoruz. Etimesgut sınırları içerisinde bulunan Engelli vatandaşımızı ve yanında bir refakatçısını alıyoruz 5 yıldızlı otelde denizle buluşturuyoruz. Yüzlerce engelli vatandaşımızı denizle buluşturdum.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER