© Redaktör Haber 2022

Enerji Bakanından müthiş iddia: Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde elektrikler borcundan dolayı kesik değildi...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da elektrikleri kesik bir evi ziyaretine Enerji ve tabii kaynaklar bakanı Fatih Dönmez'den müthiş bir iddia geldi. "O gün o evde borcundan dolayı elektrikler kesik değildi. Işıkları neden açmadınız"

KILIÇDAROĞLU GÜLLÜ DEMİR VE AİLESİNİ KARANLIKTA ZİYARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Başkent'te dört aydır evinde elektrik olmayan Güllü Demir ve 3 çocuğunu, evinde ziyaret etmiş ve "Elektrik olmadığı için evde doğal gazın da çalışmadığını ifade etmişti Kılıçdaroğlu, "Toplumun vicdanını ayağa kaldırmak istiyorum. Toplumun vicdanının bir sesi olmalı. Haksızlığa bir ses vermeli toplum. Yeter demeli" demişti. 

BAKAN DÖNMEZ ELEKTRİĞİ NEDEN AÇMADINIZ DİYE TWEET ATTI

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise bugün attığı bir tweet ile şok etkisi yarattı. Bakan Dönmez tweetinde "Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?" diye sordu.

BORCUNDAN DOLAYI ELEKTRİKLER KAPALI DEĞİLDİ TWEETİ GELDİ 

Bakan Dönmez'den 1 saat sonra yeni bir tweet daha geldi. Bu defa o evin borcundan dolayı elektriklerinin kesik olmadığını belirtiyordu. "Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir."

KEÇİÖREN KAYMAKAMLIĞI DAN AÇIKLAMA: 5 NİSAN 2022'DE GÜLLÜ DEMİR'İN ELEKTİRİĞİ AÇILMIŞTI

Keçiören'de ikamet eden Güllü Demir'in evinin elektriğine ilişkin Keçiören Kaymakamlığı dan açıklama geldi. Açıklamada elektriğin borcundan dolayı kapandığı ancak yapılan ödeme sonrası 5 Nisanda tekrar açıldığı duyuruldu. 

İşte o açıklama:

İlçemizde ikamet eden Güllü K. isimli vatandaşımızla ilgili olarak yapılan araştırmada;

Vatandaşımızın ikametgahının elektriğinin iddia edildiği şekliyle 4 aydır kesik olmadığı, borcu nedeniyle dağıtıcı şirket tarafından 31.03.2022 tarihinde elektriğin kesildiği, beş gün sonra 05.04.2022 tarihinde ödemenin yapılması üzerine elektriğinin açıldığı,

Vatandaşımıza 2021 yılında 2 kez yaptığı pandemi yardımı başvurusu ile ilgili olarak 2 kez pandemi desteği yapıldığı,

 2022 Şubat ayında doğalgaz yardımı başvurusu neticesinde de 381 TL destek sağlandığı,

Ailenin, bugüne kadar pandemi ve doğalgaz yardımı dışında Kaymakamlığımıza herhangi bir başvurusu olmadığı anlaşılmış olup, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza başvuru yapmaları halinde kira, gıda, fatura, giyim, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü destek sağlanmaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

SOSYAL MEDYADA DELİLLER SAVAŞI BAŞLADI

Bu açıklamaların üzerine sosyal medya tweetterda Güllü Demir'in evinin elektriklerinin kesik olduğuna dair bilgiler aktarılmaya başlanırken Bakan Dönmez istifaya çağrıldı.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'da sosyal medya hesabından açıklama yaparak şunları söyledi. "Erdoğan’ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER