© Redaktör Haber 2022

Eğitim doktoru 5K ile klasik öğrenme sistemine son veriyor

Klasik öğrenmeyi kullanan dershanelerden farklı olarak öğrencilerin eksikliklerini tespit eden ve bir doktor edasıyla bu eksikliklerine tedavi ve tedaviler uygulayan bir eğitim merkezi olan “Eğitim Doktoru” kapılarını Ankara basınına açtı.

 

Klasik öğrenmeyi kullanan dershanelerden farklı olarak öğrencilerin eksikliklerini tespit eden ve bir doktor edasıyla bu eksikliklerine tedavi ve tedaviler uygulayan bir eğitim merkezi olan “Eğitim Doktoru” kapılarını Ankara basınına açtı.

24 yıllık meslek hayatında birçok ulusal şirket ve yayınevin de üst düzey yöneticilik yapmış eğitimci Behçet Karabulut tarafından Ankara Yenimahalle’de hizmete giren “Eğitim doktoru” eğitim merkezinde öğrencilere kayıt öncesi bir doktor edasıyla yaklaşılıyor. Öğrencinin eksikliklerine göre tedavi ve tedaviler uygulanıyor.

Ankara basınıyla “Eğitim Doktoru” hizmet binasında bir araya gelen kurucu Behçet Karabulut Eğitim doktoru terimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken “Eğitim Doktoru, yeni nesil öğrenme anlayışını benimsemiş hem bireysel hem de sınıf ortamında yeni öğrenme modelleri geliştirmiş, sosyal ve kültürel imkânlar sağlayan, Türkiye’nin ilk ve tek kurs merkezidir” dedi. Klasik öğrenme sistemi uygulayan kurslara göre çok daha fazla imkanlar sunarak çok daha verimli ve kalıcı öğrenmeyi hedeflediklerini belirten Karabulut “Eğitim Doktoru olarak 5’i bir yerde dediğimiz bir sistem uygulamaktayız” diyerek şunları ifade etti.

“Biz buna 5K diyoruz. 5K’nın açılımında Kurs, Kitap, Kültür, Kütüphane ve Kafe bulunuyor. Kurs içerisinde Öğrencilerimize kayıt öncesi; Akademik seviye testi, Meslekî yönelim ve yetenek testi uyguluyoruz. Sonra seviyelerine göre ‘acil servis, yoğun bakım, servis ve reçete uygulamaları’ planlıyoruz.  Öğrencimizin yapılan tetkiklerine müteakip en iyi eğitimi alabileceği eğitim konseptlerine yönlendiriyoruz. Acil Servis: Temel bilgi ve kazanımlarının oluşturulduğu yerdir. Burada ‘ders çalışma teknikleri, okuduğunu anlama ve yorumlama becerisi’ kazandırılmaya çalışılır. Yoğun Bakım: Özellikle çok eksiği olan fakat standart zaman diliminde konuları ve dersleri yetiştirilemeyeceği ön görülen öğrencilerimizin faydalanması önerilen beş kişilik grupların öğretim yaptığı sınıflardır. Burada öğrencilerimiz yoğun bir şekilde gözlem altında tutulup ders çalışma saatleri sessiz kütüphanede uygulanıyor. Reçete: Öğrencilerimizin deneme ve tarama sınavı sonrası yapamadığı veya anlayamadığı sorularla ilgili bombardımana maruz bırakılıyor”

5K sistemleri içerisinde kalan diğer Kitap, Kültür, Kütüphane ve Kafe konseptlerini de açıklayan Eğitim Doktoru kurucusu Behçet Karabulut “Kitap: Öğrencilerimizin gelişimini tamamlayıcı hedeflerine ulaşmak için piyasadaki üniversiteye hazırlık, okula yardımcı tüm kitapları aynı müfredatımıza uygun bir şekilde amacına hizmet eden bir kitap setleri ile öğrencilerimiz aldığı dersleri pekiştirmeyi ve LGS ile YKS’de karşılaşacakları soru şekillerine, yeni nesil soru tiplerine uyum sağlamalarını ve bunları başarıyla çözmelerini amaçlamaktayız. Kültür: Konusunda uzmanlaşmış, başarılı olmuş, emsalleri arasında temayüz etmiş yazarlar, bilim insanları eğitimciler vb. kişiler ile düzenli olarak haftanın belli günlerinde söyleşiler, toplantılar ve seminerler icra ediyoruz. Tüm kursiyerler ve haricî katılımcıların dinleyebileceği, başarılı kişilerin hayat hikâyelerini ve başarılı olmak için ne gibi yollar izlediklerini canlı canlı görebileceği ve duyabileceği etkinlikler düzenliyoruz. Kütüphane: Sessiz kütüphanemizde, öğrencilerimizin yararlanabileceği yüzlerce kitabın içerisinde gerekirse tek başına gerekirse öğretmenlerin gözetiminde rahatsız edilmeden ders çalışma imkânını sunmaktayız. Kafe: Eğitim Doktoru’nun içerisinde bulunan kafelerimiz ile öğrencilerimizin arkadaş ortamında başka bir yere ihtiyaç duymadan, öğrendiklerini pekiştirmelerini sağlamayı amaçlamaktayız. Ayrıca derslerden geriye kalan zamanlarda sessiz bir ortamda çayını veya kahvesini yudumlarken ders çalışmasını sağlamayı da amaçlıyoruz” dedi.

Behçet Karabulut, Eğitim Doktoru merkezlerinin 400 öğrenci kapasiteli olduğunu belirtirken kayıtlarının devam ettiğini 26 öğretmenle gelecek nesillerin daha donanımlı ve başarılı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak amacında olduklarını kaydetti.

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER