© Redaktör Haber 2022

Doğan Alemdar Kimdir, Fransa'daki ilk maçında nasıl oynadı?

Rennes'in genç file bekçisi Doğan Alemdar, Fransız ekibinde ilk kez forma giydi. Performansıyla beğeni toplayan genç kaleci maç sonunda sevinemedi.

Rennes'in genç file bekçisi Doğan Alemdar, Fransız ekibinde ilk kez forma giydi. Performansıyla beğeni toplayan genç kaleci maç sonunda sevinemedi.

ezon başında Yukatel Kayserispor'dan Fransız ekibi Rennes'e transfer olan Doğan Alemdar yeni takımında ilk maçına çıktı.

Ligue 1'de ilk yarıyı 31 puanla dördüncü sırada bitiren Rennes, Fransa Kupası son 32 turunda Ligue 2'nin son sırasında yer alan Nancy'ye konuk oldu.

28. dakikada Sehrou Guirassy ile penaltı vuruşundan faydalanamayan Rennes, 58. dakikada Jeremy Doku ile öne geçti. 78. dakikada Mickael Biron skoru 1-1'e getirdi ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda eşitlik bozulmayınca kazananı penaltılar belirledi.

Penaltılarda 4-3 kazanan Nancy, Rennes'i kupanın dışına itti ve sürprize imza atarak son 16 turuna yükseldi.

Doğan Alemdar ilk maçında nasıl oynadı?

Nancy, Doğan Alemdar'ın koruduğu kaleye 5 isabetli şut gönderirken genç file bekçisi 4 kurtarışa imza attı.

İlk kez resmi maçta görev yapan Alemdar, topa oyuna sokma konusunda %90 başarı sağladı. Genç kaleci genel olarak performansıyla beğeni topladı.

 

Doğan Alemdar kimdir? Doğan Alemdar kaç yaşında, nereli?

29 Ekim 2002'de Kayseri'nin Kocasinan ilinde dünyaya gelen Doğan Alemdar, futbol hayatına 2013 yılında başladı. 11 yaşında Kayserispor altyapısına katılan Doğan, 2018'de kulübüyle profesyonel sözleşme imzaladı. 1.89 boyunda olan gelecek vaad eden kalecinin Kayserispor ile 2022 Haziran'a kadar sözleşmesi bulunuyor. Henüz A Milli Takım forması giyen Doğan, U17'de 2, U18'de 3, U19 ve U21'de ise 1'er maçta forma giydi.

Mensah'a geçit vermeyen Doğan Alemdar, 2014/15 sezonundan bu yana Süper Lig'de penaltı kurtaran en genç isim oldu.

Geçtiğimiz sezon A takım kadrosuna dahil edilen Doğan, Sarı Kırmızılı ekip formasını 5 kez terletti.

İlk maçında göz doldurmuştu

Sarı-Kırmızılı ekibin yıldız file bekçisi Lung sakatlıktan dönemezken, onun yerine eldivenleri giyen İsmail Çipe de rahatsızlandı. Bu durumda görev 18 yaşındaki Doğan Alemdar’a kalmıştı. Kayseri’nin 3. kalecisi, Trabzonspor karşısında ilk Süper Lig maçına çıktı.

Maçın başında arkadaşlarının destek verip, motive ettiği genç file bekçisi, oldukça iyi bir 90 dakika çıkardı. Sadece ilk yarıda bir pozisyonda topu elinden kaçıran ancak çabuk toparlayan Doğan, ikinci devrede adeta tecrübeli bir kaleci performansı gösterdi. 4 kurtarış ile mücadeleyi tamamlayan Doğan Alemdar, aynı zamanda bu sezon Süper Lig’de forma giyen en genç kaleci olarak tarihe geçti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER