© Redaktör Haber 2022

Deprem Kahramanı çocuklar Kukla ve Karagöz oyunlarıyla neşe buluyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkılarıyla, Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği ve AHİD Ankaralılar Derneği tarafından, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş Merkezli depremlerin vurduğu illerde duzenlenen "Deprem Kahramanı Çocuklarımizla Kukla ve Karagõz Günleri "projesi deprem kahramanı çocuklarimizin yüzlerini güldürdü. 

Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkılarıyla, Hadi Poyrazoğlu Geleneksel Türk Tiyatrosunu Yaşatma Derneği ve AHİD Ankaralılar Derneği tarafından, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş Merkezli depremlerin vurduğu illerde duzenlenen "Deprem Kahramanı Çocuklarımizla Kukla ve Karagõz Günleri "projesi deprem kahramanı çocuklarimizin yüzlerini güldürdü. 
9 EYLÜL'DE BAŞLADI 16 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK  
Gaziantep, Nurdağı ve Islahiye ile,Kahramanmaraş ,  Malatya, Osmaniye Hatay ve  Adana' nin cesitli ilçelerinde geçici konutlarda yaşayan çocuklara özel hazırlanan Kukla ve Karagöz  gösterileri gerek aileler gerekse çocuklar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 
Deprem bölgelerinde kurulan özel sahnelerle çocuklara müzikli ve danslı Kukla ve Karagoz gösterileri yapıldı. Gösteri sonunda çocuklara hediye edilen boyama kitapları çocukları ayrıca mutlu etti. 9 Eylül'de başlayan proje 16 Eylül tarihine kadar deprem bölgesinde ki illerimizde devam edecek


SANEM ARIKAN: ÇOCUKLARIMIZ DEPREMZEDE DEĞİL DEPREM KAHRAMANIDIR
Proje   Koordinatörü ve Kültür  ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı  Sanem Arıkan amaçlarının çocukların yüzlerini bir nebze olsun güldürebilmek olduğunu belirtti. Arıkan "Çocukları normal hayata  daha cabuk döndürebilmek ve yaraları sarabilmak için onlara deprem kahramanı ünvanını veriyoruz. Onlara depremzede değil deprem kahramanı demek onlar icin psikolojik destek sağlayacaktır..  Hedefimiz bu şehirlerimizi yeniden imar edecek güçlü, sağlıklı, özgüvenli ve kültür mirasına sahip çıkan  çocuklar yetiştirmektir" dedi. 
Kukla sanatçısı Şafak Poyrazoğlu'da bu proje ile çocukların yüzlerini güldürebilmiş olmanın mutluluğu ve huzuru içerisinde olduklarını ifade etti.
Eglencebaz isimli gosterisiyle Tijen Bıyıklı  da cocuklara keyifli anlar yasatirken  balon bayrak boyama kitabı gibi hediyeler çocukları çok mutlu etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER