© Redaktör Haber 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çaycuma -1 sondajında yeni doğalgaz bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çaycuma 1 sondajında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğunu açıkladı. Karadeniz rezevizlerimizle birlikte bulduğumuz toplam Doğalgazın Uluslararası piyasa karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası Doğalgaz açıklaması yaptı. 

Petrol ve doğalgaz aramalarına başladığımızda nice tehditlere maruz kaldık. mücadeleden geri adım atmadık. Bizi geriletmek için oynanan her oyunu bozduk. Türkiye'yi kendi gemileriyle, kendi insan kaynaklarıyla kimseden izin almadan bu işleri tek başına kavuşturacak imkana kavuşturduk. 

Bu dik duruşun karşılığını karadenizde aldık. Yeni keşiflerle birlikte 540 milyar küpe ulaştık. Yerli doğalgazımızı milletimizin hizmetine sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Denizaltı ve kara tesislerinin inşasına başladık. 

Sakarya gaz sahasında yeni sondajlar yaptık. Fatih gemimiz 29 ekim günü yeni sondajlara başladı. Bugün itibariyle de Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma-1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğal gaz rezervini keşfetti.. Açacağımız yeni tespit kuyularıyla bu rezevrin artmasını bekliyoruz. Yeni sondajlara başlayacağız. 

Karadeniz rezevizlerimizle birlikte bulduğumuz toplam Doğalgazın Uluslararası piyasa karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER