© Redaktör Haber 2022

Çubuk – Ankara Ulaşımında ABB sınıfta kaldı

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş Çubuk- Ankara arası ulaşım için Ankara Büyükşehir Belediyesinin 12 olan EGO otobüs seferini 4 düşürdüğünü çağrıları neticesinde 6’ya ikinci bir çağrıları neticesinde 7’ye çıkarttığını belirterek ABB’nin vatandaşın perişanlığını göz ardı ettiğini söyledi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş Redaktör Haber, Medya Ankara ve Kanal 5 tarafından ortak yayınlanan “Ankara Meydanı” programına katılarak gazetecilerin sorularını cevapladı. Günlük 15 bin kişinin Ankara merkeze her gün Çubuk’tan gelip gittiğini belirten Başkan Demirtaş “Ulaşımla ilgili ütün yetki Ankara Büyükşehir belediyesinde ama bütün şikayetler bize geliyor. Duraklarda bekleyenlerimizi ararsınız, otobüs içerisinde sıkış pıkış yolculuk yapanlarımı ararsınız bütün bunları göz ardı ederek vatandaşı çileye mahkum ettiler” dedi.

Başkan Baki Demirbaş programda konuya ilişkin şunları söyledi;

SEFER SAYISI ANLMINDA EKSİKLİK VAR

Günlük 15 bin vatandaşımız Ankara merkeze her gün gidip geliyor. 12 tane otobüs seferi vardı. 4’e düşürdüler. Yolcu sayısı düşmediği halde sefer sayısının üçte ikisini düşürdü.  Büyük mağduriyetler oldu. Duraklarda vatandaşlar bekliyor. Bunu meclis kürsüsünden aktardık. 6 ya çıkarttılar. Bir daha konuştuk 7’ye çıkarttılar. Dedik ki her konuşmamız da mı artacak, siz vatandaşın mağduriyetini göremiyormusunuz dedik. Burada sefer sayısı anlamında eksiklik var.

HALK OTOBÜSLERİNİN DESTEKLENMESİ LAZIM ONUDA YAPMIYORLAR

59 tane özel halk otobüsümüz var. Bu esnaf arkadaşlarımızın desteklenmesi yönünde samimi davranılmıyor. Böyle olunca özel halk otobüsleri de mağdur oluyor. Ulaşımla ilgili bütün yetki Ankara Büyükşehir Belediyesinde ama bütün şikayetler bize geliyor.

ÖĞRENCİ YURTLARI BÖLGESİNDEKİ HATTA YETERSİZ

Üniversitemizin öğrenci yurtları bölgesinde bir hat açıldı. O hatta şuan yetmiyor. İlk açıldığı dönemde öyle kuyruklar var ki dolu. Çünkü orada kalan öğrenciler sadece Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencisi değil, Ankara’nın her üniversitesinden orada öğrenci kalıyor.

SUÇ İŞLEYECEKSEK BÖYLE İŞLEYELİM

4 yıldır Karla mücadelede Ankara Büyükşehir Belediyesi sınıfta kalmıştır. Ben kendi gözlerimle gördüm, kaldırımda sadece fotoğraf çektirmek için ordalar. Çubuk merkezimizden Ankara’ya protokol yolu var biliyorsunuz. Yıllardır Ankara’ya gelir gideriz, o yolun ilk defa karla kapandığını gördüm. Bu iyi organize olamamaktandır. Biz merkezimizde köylerimizde karla mücadele için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Hatta hatırlarsanız Mansur bey meclis kürsüsünden benim görev alanıma girmeyin hepinizi şikayet ederim dedi. Vatandaş arıyor ben hayvan getiriyordum kamyonum çöktü karda kaydı diyor. Ne yapalım vatandaşa yardıma gitmeyelim mi? Suç işleyeceksek böyle suç işleyelim.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER