© Redaktör Haber 2022

Çöl sıcakları geliyor haberlerine inanmayın!

Eyyam-ı bahur sıcaklarını, çöl sıcakları veya cehennem sıcağı geliyor şeklinde servis edilmesi bazı meteoroloji uzmanlarını çileden çıkardı.

Bazı haber sitelerinde Eyyam-ı bahur sıcaklarının çöl sıcağı veya cehennem sıcağı olarak adlandırılarak ülkemize geldiğine dair haberler meteoroloji uzmanlarını harekete geçirdi. 

Sosyal medya fenomeni ve meteorolide en güvenilir kaynak olarak bilinen ve hava durumlarını şaşmadan doğru tahmin eden Hava Forum çöl sıcakları veya cehennem sıcakları haberlerini yalanladı. 

İşte o açıklama

*Eyyam-ı bahur sıcakları haberi yine farklı servis ediliyor. Ege ve Akdeniz'de 45-50 derece sıcaklık beklemiyoruz. Hatta geçen haftakinden fazla sıcak da beklemiyoruz. Ege ve Akdeniz 31-37 arasında gidip gelecek. Cehennem sıcakları, çöl sıcakları haberleri gerçeği yansıtmıyor."

KIŞ VE KAR  ERKEN GELECEK

Hava Forum ilave bir açıklama yaparak ileri meteorolojik verilere göre Kış mevsiminin hatta kar yağışlarının beklenenden daha erken ülkemize giriş yapabileceğini duyurdu. Bunun içinde Eylül ayında alınacak verilerin daha net bilgiler oluşturacağını belirtti. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER