© Redaktör Haber 2022

CHP Altındağ’ı neden kazanamadı?

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde başarı elde eden ve Ankara’da AK Parti’nin kalesi denilen Keçiören’i dahi alan CHP, Altındağ’ı neden kaybetti? Sebebine Redaktör Haber Genel Yayın yönetmeni İbrahim Gökdemir yazdı...

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde başarı elde eden ve Ankara’da AK Parti’nin kalesi denilen Keçiören’i dahi alan CHP, Altındağ’ı neden kazanamadı?

Redaktör Haber Genel Yayın yönetmeni İbrahim Gökdemir CHP’nin Altındağ’a kaybetmesinin tek nedenini açıklarken, Altındağ’da adayın önemine dikkat çekti ve saha analizlerini kaleme aldı.

İşte o yazı…

Cumhuriyet Halk Partisi, siyasi tarihinin en başarılı seçimini yaşadı. Türkiye genelinde olduğu gibi, Ankara’da da alınamaz denilen yerleri dahi aldı.

AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Turgut Altınok’un elinde büyümüş, gelişmiş Keçiören dahi CHP’ye geçti.

Ankara’da tam bir hakimiyet kurmuş CHP’nin ele geçiremediği merkez ilçelerden bir tanesi Altındağ…

Altındağ'ın AK Parti’de kalmasının tek sebebi, adayı Veysel Tiryaki.

Veysel Tiryaki yerine mevcut belediye başkanı Asım Balcı veya başka bir isim olsaydı bugün Altındağ’da CHP’ye geçmişti.

Çünkü bunu sahada rahatlıkla görebiliyorduk.

Altındağ sokaklarında uzattığımız mikrofonlarımıza dökülen cümleler, Veysel Tiryaki’nin Altındağ için ne kadar önemli ve stratejik birisi olduğunu daha iyi anlamamıza vesile oluyordu.  

Oy kullanmaya gitmek istemediğini ancak Veysel Tiryaki için sandığa gideceğini açıkça ifade edenlerden,

 “Bu seçimlerde AK Parti’ye oy vermeyecektim ancak Veysel Tiryaki için oy vereceğim” diyenlere

CHP’liyim Veysel Tiryaki için AK Parti’ye oy vereceğim” diyerek ideolojisini yıkanlara,

Ve daha nicelerine rastladım.

Veysel Tiryaki’nin seçimi aldığı 20 bin fark inanın bu insanların farkı.

15 yıllık emeğin karşılığını Altındağlılar Veysel Tiryaki’ye en zor dönemde göstermiş oldu.

Veysel Tiryaki 3 dönem kuralına takılıp AK Parti tarafından 2019 yerel seçimlerinde Yenimahalle’de aday gösterildiğinde de AK Parti’nin oylarını yüzde 41’e taşımıştı.

AK Parti’nin Yenimahalle adayı Abdulkadir Aydoğan dün yapılan seçimlerde yüzde 31 oy aldı. Veysel Tiryaki’nin yüzde 41’inden 10 puan Yenimahalle’de kayboldu yani.

Dün yapılan yerel seçimlerde Veysel Tiryaki Altındağ’da yüzde 47 oy alırken rakibi CHP’li Ramazan Değerli yüzde 37 oy aldı.

Öyleyse, Yüzde 10’luk fark tamamen Veysel Tiryaki’nin.

Altındağlıların Veysel Tiryaki’ye inanmışlığı olmasaydı, AK Parti’nin Altındağ’dan bugün alacağı oy yüzde 35 civarında bir oydu. CHP ise yüzde 55 gibi bir oyla Altındağ’ı Ankara’nın genelinde olduğu gibi kırmızıya boyamıştı…

Sözün özü şu ki, Altındağ’da CHP kazanamadı ama AK Parti’de kazanamadı, Veysel Tiryaki kazandı…

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER