© Redaktör Haber 2022

Çankaya'yı temize çekeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya Belediye Başkan A. adayı Bekir Ödemiş Redaktör Haber' de yayınlanan 'Siyaset Gündemi' programının konuğu oldu. Önemli açıklamalarda bulundu...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve tabiat varlıkları Dairesi eski Başkanı,

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Ödemiş Redaktör Haber Stüdyolarına, ‘Siyaset Gündemi’ Programına konuk oldu.

 

Konuşmasının başında ilk olarak “Belediye Başkanlığını önemsiyorum. Belediye Başkanı göreve geldiği bölgenin en küçük biriminden en büyük metropolüne kadar; seçildiği yörenin 5 yıl boyunca yerel önderidir. Halk ile karşı karşıyadır. İyi bir tercih ile, vizyonu olan, göreve geldiği bölgeyi bulunduğu noktadan ekonomik, kültürel ve çevre açısından daha iyi bir noktaya taşıyabilecek, halkını ve hizmeti seven, bulunduğu yere değer katabilecek adayların tercih edilmesi gerekiyor. Genel Merkezimiz gereken duyarlılığı ve dikkati gösteriyor.” Diyerek ifade etti.

 

28 Mayıs seçimlerinden sonra “Muhalefet Seçmeninde bir hayal kırıklığı yaşandığını, bunu kabul etmek gerektiği dile getiren Bekir Ödemiş, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki yönetim değişikliğinin seçmendeki bu hayal kırıklığını üzgünlüğünü biraz da olsa ortadan kaldırdığını” vurguladı.

 

Çankaya’yı 6. Sit alanı olarak UNESCO’ ya önerdik

Çankaya’nın bir ulusun kuruluşuna tanıklık etmiş, ev sahipliği yapmış bir kent dokusuna sahip olduğunu söyleyen Bekir Ödemiş, Çankaya halkının nitelikli, çağdaş bir kent ortamında yaşaya bilmeleri için Çankaya’yı temize çekeceklerini söyledi. Çankaya için Cumhuriyetin Sit Çankaya’dır, bu sebeple Çankaya’yı 6. Sit alanı olarak UNESCO’ya önerdiklerini dile getirdi.

 

Bekir Ödemiş, “Belediyelerinin halkın evi olduğunu, Çankaya belediyesinin ‘Kurumsal yapısının’ eğitimli, kültürlü ve alanında uzmanlaşmış bir kadroya sahip olduğunu ancak; ‘Kurumsal yapının’ Re-Organize edilerek güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Çağdaş teknolojik donanıma uygun, Güler yüzlü hizmet edecek, halkın sorunlarına çözüm getirecek; Yasa ve mevzuata uygun kalarak bir kadronun oluşturulmasının birinci olmazsa olmaz.” Hizmeti olacağını vurguladı.

Konuşmasının devamında

“Ankara’nın kültür varlıkları bakımından çok zengin, bir mirasa sahip olduğunu; maalesef bazı kültürel değeri olan varlıkların yitirildiğini, hali hazırda unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimiz için projeler geliştirdiklerini, yeniden kazanılması için gayret gösterdiklerini” söyledi. Özellikle Ankara Tiyatrosu’nun aslına uygun olarak revize edeceğini önceliğini olduğunu altını çizdi. Kent kimliğinin önemli olduğunu ve bu kimliği kültürel değerlerin sağladığını, dolayısı ile kültürümüzün sonraki nesillere aktarmanın gerekli olduğunu” söyledi.

Belediye kelimesini kazırsanız altında insan yazar

Konuşmasının son bölümünde

“Belediye demek insan demek; tıpkı insanın doğumundan ölümüne kadar geçirdiği süre gibi yaşamın ta kendisidir” dedi. Çankaya tüm Türk halkı için çok önemli bir merkez. El ele verirsek daha yaşanılabilir bir Çankaya hepimizin daha mutlu olabileceği bir Çankaya yaratılabilir diye düşünüyorum. Kısmet olur seçilirsem bu da benim önceliğim olacak.” diyerek sözlerini bitirdi... 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER