© Redaktör Haber 2022

Çankaya'da Üç Bayram Bir Arada

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner görevinin ilk imzasını “üçlü Bayram” için attı. Çankaya Belediyesinde işçilerin 2 yıllık maaş artışlarını içeren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Başkan Güner; belediye işçilerinin günlük yevmiyelerine yüzde 95 zammın üzerine 310 lira daha artış sağlayan 2 yıllık toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Çankaya Belediyesi Toplu iş sözleşmesi imza törenine; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım da katıldı. Çankaya Belediye Başkanı Can Güner ve Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan’ın birlikte attıkları imza ile “Toplu İş Sözleşmesi” yürürlüğe girmiş oldu.

Belediye iştirakleri İMAR A.Ş. BELDE A.Ş ve kamu işçisi olarak görev yapan 1650 işçinin 2 yıllık toplu iş sözleşmesi ile en düşük işçi maaşı net 36.000 TL oldu.

Büyük bir coşku ile şenlik havasında kutlanan töreninde Başkan Can Güner, Çankayalı çalışanları ile halay çekti böylece yaklaşan Ramazan Bayramı Çankayalılarla tek yürek halinde kutlandı.

Hüseyin Can Güner; “ bizim bir ilkemiz var işçinin alın terinin rengi belli olmaz,

İşçiye asla ayrım yapılmaz. Aslolan işçinin alın teri yere düşmeden işçinin emeğinin karşılığını ödemektir” dedi.

Güner;

Seçimlerin siyasi bir sonuç olduğu kadar; Sendikal teşkilatlanmada ve Sendikal özgürlüklerde de bir dönüm bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Bu gün birlikte üç Bayramı birden kutluyoruz diyerek işçilere seslenen Can Güner; ilk bayramımız 31 yerel yönetim seçimleri akşamı Çankaya’da ilk bayram kutlamaları başladı, ikinci bayramımız bugün ikinci bayramımız uzun zamandır işçilerimizin dört gözle beklediği toplu iş sözleşmesine imza atıyoruz ve önümüzdeki hafta Ramazan bayramını kutlayacağız. Böylece üç bayramı birlikte kutluyoruz diyen Can Güner, bundan sonra da her günümüz böyle mutlu böyle güzel olsun” temennisinde bulundu.

Yapılan toplu iş sözleşmesiyle birlikte İşçilerin günlük yemek yardım ücretlerinde yüzde yüzden fazla oranda artırıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER